Trens Dignes prepara una festa reivindicativa per celebrar el seu quart aniversari

Se celebrarà el proper 25 de febrer al Mercat Municipal de Tortosa

Acció de Tresns Dignes demanant millores en la comunicació ferroviària.
Acció de Tresns Dignes demanant millores en la comunicació ferroviària. | Sergi Aznar
Redacció
14 de febrer del 2017
Actualitzat a les 10:05h
La Plataforma Trens-Dignes de les Terres de l’Ebre i Priorat celebrarà els seus 4 anys de vida el proper dissabte 25 de febrer amb un acte lúdic i festiu al Mercat de Tortosa, per “recordar la importància de la mobilització ciutadana i demostrar que lluitar servix”, exposen en un comunicat. En l’acte, la plataforma celebrarà les fites assolides durant estos anys, com l’aturada de l’Euromed, rebaixa de tarifes, noves freqüències a l’R16 i R15, millora dels combois, inversions en la infraestructura, etc. Però també se seguirà reivindicant una sèrie de punts, com la renovació de la flota, la reobertura de les estacions de Móra la Nova i Ulldecona i creació de l’ATM a les Terres de l’Ebre, entre d'altres.

L’acte es desenvoluparà entre les 10.30h fins les 13.30h. Hi haurà música festiva de fons i una projecció de fotografies dels moments més destacats d’estos quatre anys, a més de punt de venda de camisetes. També es farà una darrera crida a la mobilització del proper 4 de març a l’estació de Móra la Nova, també a les 10.30h, on es denunciaran els retards de l’R-15 i les “mancances i greuges” que arrossega esta línia.

La Plataforma Trens Dignes Ebre-Priorat va nàixer el 23 de febrer de 2013 en una assemblea constituent celebrada a la sala menuda de l’Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Des de llavors, l’organització ha situat la problemàtica ferroviària sobre la taula de les institucions competents i en el debat ciutadà.