Deltebre reclama patrullatges junts de Mossos i Policia Local per millorar la seguretat al municipi

L'alcalde planteja a Interior que la singularitat del municipi, amb molta extensió natural i envoltat de platges, fa que siga "complicada" la vigilància

Un moment de la reunió de la junta de seguretat local de Deltebre, amb el conseller Jordi Jané presidint-la.
Un moment de la reunió de la junta de seguretat local de Deltebre, amb el conseller Jordi Jané presidint-la. | ACN
ACN
10 de febrer del 2017
Actualitzat a les 18:32h
El Departament d'Interior estudiarà la possibilitat d'organitzar patrullatges mixtos entre Mossos d'Esquadra i Policia local a Deltebre.El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha compromès a estudiar la mesura que l'alcalde del municipi, Lluís Soler, li ha plantejat durant la reunió de la junta de seguretat local celebrada este divendres. Jané ha recordat que el fet de no disposar de pressupost l'any passat ha fet retardar la convocatòria de places de Mossos d'Esquadra però que malgrat que "falten" efectius, ha fet l'encàrrec a l'intendent de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre perquè estudie la possibilitat de distribuir els agents en patrulles mixtes.

Malgrat que les xifres de seguretat a Deltebre estan bastant per sota de la mitjana catalana, l'alcalde, Lluís Soler, ha plantejat este patrullatge mixt com un pas més per millorar en este àmbit. Soler ha recordat que la singularitat del municipi, amb molta extensió natural i envoltat de platges fa que estratègicament siga "complicada" la vigilància. L'alcalde creu que este patrullatge mixt, que ja és operatiu a altres poblacions, permetria calmar la inquietud de la gent i garantiria l'eficiència en seguretat en una població amb molt turisme. 

El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha escoltat la petició de l'alcalde i ja ha traslladat a l'intendent de la Regió Policial de les Terres de l'Ebre, Rafel Comes, l'encàrrec d'estudiar la disponibilitat de poder fer estes patrulles en moments determinats. "Ens falten mossos i això és una mancança que no podem resoldre amb immediatesa perquè hem d'aprovar els pressupostos per convocar 500 places més, però en la mesura que ens sigui possible la disposició d'efectius planificarem aquest patrullatge conjunt", ha assegurat Jané.

Durant la reunió de la junta de seguretat local de Deltebre, s'ha explicat que en este municipi els fets delinqüencials estan vint punts per sota de la mitjana catalana que és de 65 per cada mil habitants. En este sentit, el conseller ha destacat que els robatoris amb força en habitatges han baixat un 13,5 %, tot i que és una de les tipologies delictives que s'incrementen arreu de Catalunya. Per contra, el que sí que s'han incrementat són els robatoris amb força a vehicles, sobretot, en zones pròximes a les platges.

D'altra banda, este divendres el departament d'Interior també ha signat un conveni amb l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Deltebre per cedir-los dos terminals de la xarxa Rescat de comunicacions.