26 morts i 85 ferits greus a la xarxa viària ebrenca durant el 2016

En el balanç anual, el Servei Català de Trànsit destaca que «la combinació de diferents mesures implantades a l'N-340 han fet possible la reducció de la mortalitat en esta via» al conjunt de la demarcació

Redacció
08 de febrer del 2017
Actualitzat el 09 de febrer a les 16:06h
L'accident a l'AP-7 a Freginals ha estat  el 2016 el més greu patit a Catalunya.
L'accident a l'AP-7 a Freginals ha estat el 2016 el més greu patit a Catalunya. | Sílvia Berbís
Vint-i-sis persones van perdre la vida l’any passat i altres 85 van resultar ferides greus en accidents a la xarxa viària ebrenca, entre els quals destaca l’accident d’autocar de Freginals, a l’AP-7, on van perdre la vida 13 joves. Segons el balanç del Servei Català de Trànsit (SCT), el 2016 es va tancar amb 48 persones mortes en 34 sinistres al conjunt del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Al conjunt de la demarcació, per vies, el SCT ha destacat la progressiva reducció de la sinistralitat a l’N-340 amb 7 morts el 2016, enfront dels 16 del 2015 i els 23 del 2014. La directora de l’SCT, Eugenia Doménech, ha afirmat que s’està avançant en una solució “acordada i global” que resolga els problemes de sinistralitat i mobilitat a la via.

Concretament a les Terres de l’Ebre, la sinistralitat manté la tònica de l’any anterior, quan es van registrar 24 víctimes mortals i 85 ferits greus a les vies urbanes i interurbanes. Aquest any passat,  les carreteres del Baix Ebre van perdre la vida 8 persones. a les del Montsià 17, a la Ribera d’Ebre 1 i la Terra Alta ha estat la única comarca on no s’han comptabilitzat morts en accident a les vies. Pel que fa a ferits greus, se n’han registrat 26 al Baix Ebre, 42 al Montsià, 8 a la Ribera d’Ebre i 9 a la Terra Alta.

Este dimarts a l tarda, la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugenia Doménech, ha presentat el balanç de sinistralitat a la demarcació de Tarragona i Terres de l’Ebre durant el 2016. Doménech ha destacat que “Tarragona és la demarcació que registra el descens més gran tant de sinistres mortals, un 38% menys, com de víctimes mortals, un 28% menys”, malgrat l'accident de Freginals, el més greu patit a Catalunya amb 13 víctimes mortals i 23 persones ferides de gravetat.
 
Doménech ha volgut recordar totes les persones que han perdut la vida en un accident de trànsit l'any passat així com les que han resultat ferides i les seves famílies. Ha posat de relleu "el compromís i l’objectiu del SCT de continuar treballant per reduir la xifra de víctimes d'accidents de trànsit i anar cap a la visió zero”.
 
En relació a l’N-340 ha explicat que “la combinació de diferents mesures implantades a l’N-340 han fet possible la reducció de la mortalitat en aquesta via passant de 16 víctimes mortals el 2015 a 7 persones mortes el 2016" a tota la provincia, però ha assegurat que “cal continuar treballant de manera consensuada per trobar una solució definitiva a la sinistralitat greu registrada en aquesta carretera, així com una resolució als problemes de mobilitat”. 
 
Finalment la directora Doménech ha destacat “la necessitat de conscienciar sobre els col·lectius vulnerables com els ciclistes que el 2016 van registrar un petit augment de sinistralitat a Tarragona”.
 
Durant la presentación, la directora Doménech ha anunciat que a partir de dilluns que ve entrarà en funcionament un nou radar de tram a l’A-7 a Tarragona.
 
Per últim, el cap de l’Àrea Regional de Trànsit al. Camp de Tarragona, l’inspector Antoni Vilafranca, i el cap de l’Àrea Regional de Trànsit a Terres de l’Ebre, el sotsinspector Sergi Saladie, han insistit que les distraccions al volant són una de les seves principals preocupacions.