Decreten secret de sumari per la investigació sobre Mariscos Roset

El jutjat d'instrucció número 3 de Tortosa investiga el cas | L'Operatiu policial internacional hauria intervingut més d'un miler de quilos d'angula

Naus de l'empresa Angulas y Mariscos Roset, a Deltebre.
Naus de l'empresa Angulas y Mariscos Roset, a Deltebre. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
06 de febrer del 2017
Actualitzat el 07 de febrer a les 12:01h
El jutjat d’Instrucció número 3 de Tortosa ha decretat secret de sumari en la investigació duta a terme sobre l’empresa Angulas y Mariscos Roset de Deltebre.

El cas, destapat per aguaita.cat, investiga una presumpta activitat il·lícita a l’entorn de la comercializació d’angules. Fonts de la investigació han confirmat a este diari que el jutge que instrueix el cas ha decretat secret de sumari. Tot i que les diligències s’estan duent a terme des del Jutjat d’Instrucció número 3 de Tortosa, l’ampli desplegament policial dut a terme divendres passat sobre esta coneguda empresa de Deltebre es va controlar directament des de Madrid, en col·laboració amb la Interpol, ja que es tracta d’una operació que implica diversos països.

Tal com va relatar este diari dissabte a partir de diverses fonts, els agents haurien confiscat més d’un miler de quilos d’angula, alguns dels quals tindrien procedència legal, però altres s’haurien pogut comprar a pescadors de la zona sense llicència i també a altres punts de la costa, com ara a València i Andalusia, presumptament de forma irregular. El valor del producte decomissat arribaria als 400.000 euros, segons estimaven les fonts consultades.
L’escorcoll policial va durar hores. La important quantitat d’angula requisada va quedar immobilitzada temporalment a la seu de l’empresa i havia de ser alliberada en les següents hores a les llacunes de la Tancada i l’Encanyissada.

Esta no és l'única actuació policial que s'ha dut a terme a les instal·lacions d'esta empresa per part de la Guàrdia Civil. Ara fa un any també s'hi va dur a terme un altre escorcoll.