Alerta per fortes ventades

L'episodi es reforçarà des d'esta tarda fins demà al matí, amb ratxes de més de 90 km/h | Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat i en les activitats a l'aire lliure

1200_1452180195viento
1200_1452180195viento
Redacció
05 de febrer del 2017
Actualitzat a la 13:51h
Protecció Civil ha activat l'alerta del Pla Procicat per les fortes ventades previstes pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) de manera generalitzada a tot Catalunya a partir d'esta tarda i fins demà al matí. L'episodi pot comportar ratxes de vent superiors als 90 kms/h. A partir de demà al migdia es preveu que les fortes ventades queden restringides a l'àmbit del Pirineu i les incidències siguen puntuals.

L'episodi de vent que ja es va iniciar este dissabte i es manté durant este matí es reforçarà a partir del migdia i durant la tarda i fins demà al matí.

En les comarques afectades a més s'espera vent sostingut amb valors superiors als 20 km/h que poden arribar als 30 km/h i que en combinació amb les ratxes fortes pot afavorir les incidències, sobretot en arbrat, mobiliari urbà i elements estructurals lleugers (teulades lleugeres i similars).

Protecció Civil demana extremar la precaució en la mobilitat esta tarda i demà al matí, així com en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins.

També tenir en compte objectes que estiguen a l'exterior (balcons, terrasses,...) i puguen ser desplaçats per l'aire. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre duren les ràfegues de vent. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblen inestables i interrompre puntualment les activitats que suposen estar exposats a estos forts vents.