Nova seu del Centre Obert de La Ràpita, a l'antiga biblioteca del Maset

L'espai dóna atenció a gairebé mig centenar d'alumnes rapitencs | La nova ubicació disposa d'uns 92 metres quadrats més 40 metres quadrats per a despatxos

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 16:17h
Presentació al públic de la nova seu del Centre Obert de La Ràpita.
Presentació al públic de la nova seu del Centre Obert de La Ràpita. | Cedida
La nova seu del Centre Obert de La Ràpita, que a partir d'ara està ubicat a l'antiga biblioteca del Maset, un cop culminat el trasllat des del local del carrer Sénia, va ser presentada al públic el passat 31 de gener. La presidenta del Consell Comarcal del Montsià, Carme Navarro, va assistir a l'acte, acompanyada de l'alcalde de La Ràpita, Josep Caparrós; el regidor d'Atenció a les Persones de l'Ajuntament rapitenc, Carlos Sanchis, i la directora del Centre Obert, Abigail Rondón, segons ha informat el consistori de La Ràpita en un comunicat.

La nova ubicació, d'uns 92 metres quadrats més 40 metres quadrats per a despatxos, s'ha habilitat aprofitant al màxim els equipaments de l'anterior local i amb una inversió aproximada de 13.000 euros que ha permès disposar d'un nou espai diàfan i més adequat a les necessitats dels alumnes. "El trasllat obeix a la necessitat d'adaptar-nos a les noves normatives i atendre els requeriments de l'Administració autonòmica, tenint en compte que, pels condicionants de l'antic local, hi havia millores que eren inviables d'aplicar, perquè estava en tres nivells, no es podien fer rampes, era complex col·locar un elevador, entre altres inconvenients", va explicar Carlos Sanchis. A més, l'anterior espai donava directament al carrer i, per estar en un edifici habitat, es podien ocasionar molèsties al veïnat.

A més, segons va recordar l'alcalde Josep Caparrós, es va configurant l'espai específicament dedicat a la joventut en què s'ha d'anar convertint el Maset. "Després de molt esforç de tot l'equip d'Atenció a les Persones encapçalat pel regidor Sanchis, hem fet realitat este nou espai, que reaprofita el de l'antiga biblioteca annexa al Maset, que en els propers anys s'acabarà convertint en el Casal de Joves de La Ràpita, per tant tindrem en un mateix espai des dels més petits fins als joves, ubicats en un dels llocs emblemàtics del Maset.

El Centre Obert, ara des de l'edifici annex al Maset, dóna atenció a gairebé mig centenar d'alumnes a La Ràpita. L'equip d'atenció està format per Abigail Rondón, directora, i Pili Balada, integradora.