Montsià Jove estrena web

El nou portal s'adapta a la «realitat del moment», amb un disseny més «visual i dinàmic» | Tindrà accés directe a les xarxes socials de l'ens com són Facebook, Twitter i Instagram

Redacció
02 de febrer del 2017
Actualitzat a les 14:27h
La nova pàgina esdevé més "senzilla i intuïtiva".
La nova pàgina esdevé més "senzilla i intuïtiva".
La Xarxa de Serveis d'Informació Juvenil Montsià Jove, integrada per tots els Punts d'Informació Juvenil de la comarca i l'Oficina Jove, dóna el tret de sortida al seu nou portal web. Una pàgina web que "s'adapta a la realitat del moment, amb un disseny més visual i dinàmic", segons ha informat el Consell Comarcal del Montsià en un comunicat.
 
La nova pàgina esdevé més "senzilla i intuïtiva", ja que els joves poden accedir de manera fàcil i més ràpidament a tots els seus continguts. Esta respon a les tendències actuals, oferint a la joventut un servei de "proximitat" amb l'accés directe a les xarxes socials pròpies com són Facebook, Twitter i Instagram, acompanyada d'una etiqueta corporativa #TeamMontsiaJove, que "busca intensificar la relació entre els joves i la pròpia administració". D'esta forma, el que s'intenta és "capitalitzar les seues experiències, perquè estes es facen extensibles i siguen del seu d'interès", expliquen.
 
"La joventut representa un sector de la societat amb un canvi social paradigmàtic, en què els seus hàbits s'han vist modificats a l'hora d'accedir a la informació, per la qual cosa s'ha adaptat el web a un sistema d'optimització responsive, per tal que s'adeqüe el format a qualsevol dispositiu mòbil, ja sigue una tauleta o un telèfon", afegixen.
 
"Es guanya flexibilitat a l'hora d'accedir a qualsevol dels continguts, desglossats estos per temàtiques". L'objectiu marcat és l'empoderament dels joves des de totes les vessants del prisma de l'emancipació amb la capitalització de tota la informació d'interès per al jovent. En este sentit, es presta un servei integral des d'una única plataforma web perquè esdevingue un punt de trobada i, a la mateixa vegada de sortida, de les inquietuds dels joves. El web aglutina tots els serveis existents en matèria de joventut al Montsià que generen interès respecte a salut, treball, mobilitat, idiomes, informació juvenil, oci, cultura, habitatge, voluntariat, beques, entre d'altres.

Tots els cursos i tallers del territori
Una de les novetats és la integració de tots els cursos i tallers que es fan al territori, on els organitzats per la Xarxa Montsià Jove tenen un accés directe i la persona interessada es pot preinscriure en línia.
 
Les entitats de lleure i esportives també tenen un espai dedicat exclusivament per a ells, on disposen de la normativa i l'accés directe a la tramitació de qualsevol activitat en la qual participen menors de 18 anys.
 
El programa Garantia Juvenil també disposa d'un espai propi en el qual tant els usuaris com les empreses que vulguen contractar joves tenen accés a la informació sobre les modalitats de contracte, els passos a seguir per tramitar la sol·licitud per a l'autoocupació, entre d'altres.
 
El que es pretén aconseguir és "ser un portal de referència en què conste tota la cartera de serveis en matèria de polítiques de joventut". Atenent a estes inquietuds el jovent es pot adreçar als serveis a través dels diferents canals de comunicació telemàtics. Així mateix, els serveis donen resposta a estes de forma immediata. En este aspecte el que es vol assolir és que siguen els mateixos joves els que prescriguen el servei.
 
Tots estos canvis s'han desenvolupat gràcies a la dedicació d'un jove en pràctiques del programa Joves en pràctiques 2016, beneficiari del programa Garantia Juvenil i amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.