El PSC de Tortosa proposa torns en cap de setmana i de nit per acabar les obres del pont de l'Estat

El grup socialista al consistori tortosí ha denunciat, una vegada més, el desgavell de la reforma

El grup municipal socialista de Tortosa ha comparegut en roda de premsa.
El grup municipal socialista de Tortosa ha comparegut en roda de premsa. | PSC de Tortosa
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:33h
El grup municipal del PSC de Tortosa ha proposat que, aprofitant que ara que s'està modificant el projecte del pont d'Estat, es canvien també els accessos problemàtics que recull l'actual redacció, i ha demanat que es facen torns per treballar en cap de setmana, i si convé de nit, per tal d'acabar les obres de reforma del pont, segons ha informat la formació socialista en un comunicat.

El grup socialista a l'Ajuntament de Tortosa ha comparegut en roda de premsa per denunciar, una vegada més, el desgavell de les obres. "Les obres del pont no avancen al ritme que deurien. Les molèsties que ocasionen són contínues i el govern no hi posa remei. Els ciutadans i comerciants estan queixosos per esta situació, i l'alcalde no pot enganyar a la gent dient que confia que estaran acabades per al Renaixement. Volem solucions ja!", ha exposat el portaveu socialista, Enric Roig, davant d'esta situació.

"Per això denunciem novament el fracàs de les obres del pont de l'Estat i demanem que, ara que la Comissió d'Urbanisme ens ha respost que estan modificant el projecte, es facen tots els esforços possibles per tal de què les obres acaben el més aviat possible, amb torns de treball de nit i en caps de setmana si s'escau", ha dit Roig, que també ha incidit en el problema dels accessos. "Tal i com poden veure a estos plànols, els accessos presenten problemes ja que la confluència de vianants, bicicletes i vehicles es fa conjuntament, tant a Ferreries com al carrer Pintor Gimeno venint de Ferreries, i això la gent ho desconeix, però representa un problema que cal solucionar. Per això, ara que s'està modificant el projecte, demanem que es modifique també este aspecte i es done la solució correcta".

També han demanat que es busque una solució adequada per a la incorporació de bicicletes i vianants als extrems del pont, ja que consideren que "l'actual projecte no ho resol correctament tal i com es pot veure als plànols", ha reblat Roig.

"Sempre hem defensat que es tracta d'una obra del tot innecessària en la magnitud en què s'ha plantejat i que s'ha precipitat l'inici de les obres sense preveure temes bàsics que estan donant lloc a retards i sobrecost, com ara el canvi de l'estació transformadora d'Endesa; la manca de previsió de fer un estudi arqueològic; no tenir en compte elements tan bàsics com els New Jersey de formigó; la xarxa per als treballs de pintura; les senyals de trànsit o els problemes amb l'empresa adjudicatària", ha afegit el portaveu socialista. "A més, entenem que l'obra estava mal planificada. Havia de durar 9 mesos i mig, si descomptem 1 mes en què van estar aturades, ja en porten 6 mesos, hauria d'estar enllestida més de la meitat de l'actuació i res més lluny de la realitat. I el que no es pot fer és donar sempre les culpes als altres, primer a l'empresa i ara a Endesa", ha criticat Roig.

Problemes i incomoditats a la vida dels tortosins
A més els socialistes han recordat que estes obres estan causant nombrosos problemes i incomoditats a la vida dels tortosins. D'una banda a la vida quotidiana dels ciutadans que viviuen a Tortosa i els que la visiten, i de manera concreta al comerç, "un sector molt castigat per la greu crisi econòmica i que s'està veient ressentit per l'efecte dissuasori de les obres tal com ho s'ha reflectit en la campanya de Nadal i com està veient-se ara en la de Rebaixes", ha afegit.

"Així mateix hem pogut ser testimonis del caos circulatori que està provocant el fet de tallar el carrer Pintor Gimeno i del canvi de sentit de circulació del carrer Bisbe Aznar, que fa que els cotxes facen infraccions per poder donar la volta i no veure's obligats a anar a Ferreries. Caos que continuarà amb l'acció prevista a la plaça de la Constitució – Agustí Querol i que es durà a terme esta setmana", ha dit Roig.

"Totes estes situacions no poden donar-se més i necessiten d'una solució immediata. Nosaltres hem fet propostes però totes han estat rebutjades: no volen obrir una doble circulació en nits i caps de setmana; no volen posar policies per controlar la circulació a les rotondes; no volen apostar per pacificar el trànsit. I l'únic que diu l'alcalde és que confia en que les obres estiguen acabades per al Renaixement. Què passarà quan això no sigue així? Per això tornem a reclamar solucions ja!", ha conclòs el regidor socialista.