La DO Terra Alta participa en les jornades gastronòmiques de la tòfona de Morella

Els vins seran els encarregats de maridar tant els menús dels restaurants, com els diferents tallers i tastos de la XIV edició

Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 19:28h
Etiquetatge d'una ampolla de vi de la DO Terra Alta.
Etiquetatge d'una ampolla de vi de la DO Terra Alta. | DO Terra Alta
Els vins de la Denominació d'Origen Terra Alta se sumen un any més a les jornades gastronòmiques de la tòfona de Morella que, enguany, se celebraran del 26 de gener al 12 de març. Unes setmanes durant les quals la tòfona serà present als menús dels principals restaurants de la zona, així com a diferents tallers en format show cooking, segons ha explicat el Consell Regulador de la DO Terra Alta.

Els vins de la DO Terra Alta seran els encarregats de maridar tant els menús dels restaurants, com els diferents tallers i tastos de vins que tindran lloc durant esta XIV edició de les jornades. Els tallers, que es realitzaran els divendres a la tarda, estan pensats per a 100 persones, i es faran a la Llotja de l'Ajuntament de Morella. Els restauradors mostraran als assistents els secrets de la tòfona i la seua aplicació en la cuina, mentre que els cellers presentaran els seus vins per maridar els plats que es preparen durant el taller.

Estos maridatges arrencaran divendres, 10 de febrer, quan serà el torn dels restaurants Lola i El Faixero de Cinctorres, que comptaran amb els vins del Celler Batea i de Cellers Tarroné. Dos setmanes després, divendres, 24 de febrer, el Mesón del Pastor estarà acompanyat per Caterra i Vins el Tros. Al març, el dia 3, el restaurant Vinatea maridarà la seua cuina amb Sant Josep Vins; i el dia 10, el restaurant Daluán i els vins de Bernaví posaran fi a l'edició d'enguany.

A més, el 25 de febrer hi haurà una altra oportunitat de maridar tòfona i vi al tast de vins que organitzarà el Celler Cooperatiu de Gandesa, i que es farà a la mateixa Llotja de l'Ajuntament. Les jornades gastronòmiques de la tòfona de Morella són "tot un referent del turisme gastronòmic, posant en valor la cuina típica de la zona i mostrant la qualitat dels seus productes, en especial de la tòfona, coneguda popularment com el diamant negre".