Tortosa, candidata a acollir els CSIT World Sport Games 2019

Es tracta d'un esdeveniment esportiu que atrau més de 10.000 atletes de tot el món

La candidatura s'ha formalitzat este matí amb la presència de diferents representants institucionals del territori.
La candidatura s'ha formalitzat este matí amb la presència de diferents representants institucionals del territori. | Cedida
Redacció
01 de febrer del 2017
Actualitzat a les 15:43h
Tortosa serà candidata a acullir els CSIT World Sport Games 2019, uns jocs esportius que se celebren cada dos anys i que poden atreure fins a 10.000 esportistes d'arreu del món.

Es tracta d'un esdeveniment on hi ha competició esportiva però que es basa sobretot en la convivència entre cultures i l'intercanvi d'experiències entre els participants. No hi ha límit d'edats i les disciplines esportives que es practiquen són les habituals a la ciutat i territori amfitrions. El CSIT (International Workers and Amateurs in Sport Confederation) és una organització internacional d'esports fundada l'any 1913 a Bèlgica que s'inspira en els moviments obrers internacionals de començaments de segle XX. L'enfocament principal actual del CSIT és l'organització de grans esdeveniments esportius, amb els World Sport Games al capdavant. 

La candidatura de Tortosa, formalitzada avui per l'Ajuntament, compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport, la Diputació de Tarragona i la Unió de Consells Esportius de Catalunya (UCEC). Malgrat que la seu oficial és Tortosa, les quatre comarques de l'Ebre tindran un paper destacat acollint la pràctica de les disciplines esportives que els són pròpies.

Aquest migdia s'ha escenificat la formalització de la candidatura en una roda de premsa a la qual han assistit l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, el Secretari General de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras, el president de la UCEC, Jaume Domingo, i el diputat Lluís Soler, en representació de la Diputació de Tarragona. 

El CSIT World Sport Games se celebren cada dos anys, els imparells. El proper mes de juny els jocs se celebraran a Riga, capital de Letònia. Serà llavors quan es faça públic la ciutat amfitriona de la propera edició, l'any 2019.