La Cooperativa Agrícola del Camp, a Santa Bàrbara, tancarà la seua secció de crèdit

El gerent de l'entitat no descarta que es puga reconsiderar la decisió si el Govern català fa marxa enrere amb el fons cooperatiu que obliga a la cooperativa planera a aportar 370.000 euros

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:35h
Façana de la Cooperativa Agrícola del Camp, a Santa Bàrbara.
Façana de la Cooperativa Agrícola del Camp, a Santa Bàrbara. | Google Street View
L’Assemblea general de socis de la Cooperativa Agrícola del Camp de Santa Bàrbara va aprovar este diumenge el tancament de la seua secció de crèdit. Una decisió plantejada pel Consell Rector de l’entitat i que la majoria de socis va ratificar per majoria, segons informa la Plana Ràdio.

La decisió vindria motivada pel desacord manifestat per la cooperativa planera en la creació del fons cooperatiu aprovat pel Govern català, que pretén finançar la liquidació de les seccions de crèdit, i al qual totes les cooperatives amb secció de crèdit han d’aportar de forma obligatòria el 3% del seu passiu. L’Agrícola del Camp, que s'ha mostrat contrària des d'un bon inici a este fons, havia d’aportar a este al voltant de 370.000 euros.

Segons el gerent de la cooperativa, Lluís Cardona, en declaracions recollides per la Plana Ràdio, s'obrirà ara un termini d'entre 2 i 6 mesos per efectuar la baixa registral de la secció de crèdit. Això suposarà també canviar els estatuts i la denominació de l’entitat. També s’obrirà un termini per tal que els socis impositors de l’entitat puguen retirar els seus estalvis. Els que no retiren els diners en el període estipulat “automàticament s'integraran a la comptabilitat de la Cooperativa per seguir estant igualment a disposició dels socis per a quan els necessiten”, ha aclarit Cardona.

Així mateix, el gerent de l’entitat no descarta que el Consell Rector puga reconsiderar la decisió si el Govern català acaba fent marxa enrere amb el fons. A finals de març els socis de l’Agricola del Camp hauran de ratificar novament en assemblea la dissolució definitiva, o no, de la secció de crèdit.