El PP de Deltebre acusa Carles Ibáñez «d'embutxacar-se» el sou a base de projectes LIFE que «no serveixen per a res»

Tomàs Castells proposa construir murs de pedra a una distància de 50 o 100 metres de la costa per aturar la regressió del Delta

Redacció
31 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:45h
1200_1485862627play_1485862526
1200_1485862627play_1485862526 | Cedida
El portaveu del PP a l’Ajuntament de Deltebre, Tomàs Castells, acusa Carles Ibáñez, Cap del programa ecosistemes aquàtics de l’IRTA, de “embutxacar-se” diners amb projectes LIFE “que no serveixen per a res” i assegura que en els últims anys s’han gestionat 15 MEUR en projectes LIFE “per a viure chupópteros”.

Les polèmiques declaracions, que havien passat gairebé desapercebudes, van ser pronunciades ara fa just una setmana, en el ple ordinari de dimarts passat, en el que el consistori va ratificar els decrets d’alcaldia per a realitzar l’actuació d’emergència a la platja de la Marquesa i la sol·licitud d’ajuda econòmica al ministeri de Medi Ambient, entre d’altres.

En el fragment de vídeo d’esta notícia, es pot veure la intervenció íntegra del regidor, en què Castells exposa el seu raonament: “L’altre dia, vaig tindre la documentació de la Comissió Europea, en què estan preocupats  perquè al Delta en els últims 25/30 anys han acudit 400 MEUR, una part important han anat a Flix, però d’estos 250 han vingut al Delta i ni ens hem assabentat. A més s’han fet 10 projectes LIFE, dels quan han vingut 15 MEUR per a viure chupópteros, per a viure persones que ens han dit com hem de viure les persones al Delta i un d’elles és Carles Ibàñez”, va etzibar sense contemplacions.



El portaveu del PP a l’Ajuntament de Deltebre lamenta que en els darrers anys institucions i Ajuntaments no hagen estat capaços “d’anar de la mà”. “Els hem entregat la casa i no hem sigut capaços de buscar el nostre arquitecte”, manifesta. Mentrestant, segons els plantejaments de Castells, “Ibáñez i companyia s’han endut més de 15 MEUR en projectes LIFE per cobrar els seus sous, d’ells i els seus amics”.

Castells també va referir-se al projecte LIFE impulsat recentment per l’Ajuntament de Deltebre, el Departament de Territori i Sostenibilitat, i la Universitat Politècnica de Catalunya per disminuir el retrocés de la línia de la costa al Delta de l'Ebre i que compta amb un pressupost és de 2,5 milions d'euros, el 60% del qual s'ha sol·licitat a Europa. “2,5 MEUR més per a Ibáñez i companyia, 800.000 euros per gestionar-lo s’embutxacaran. Ens diran, heu de baixar sediments pel riet. No veieu que no pot ser? No baixaran sediments pel riet. No veieu que necessitem un arquitecte triat perla gent del Delta?”, asseverava el portaveu dels populars.

Segons el popular, les accions sobre la platja de la Marquesa que du a terme l’Ajuntament de Deltebre “han de servir per unir esforços” i reivindicava “accions dures”, com ara introduir murs de pedra al mar, en comptes de projectes: “No hem cansaré de dir els diners que cobren per fer projectes que no serveixen per a res. El delta necessita accions i en necessita de dures. Sembla que és políticament incorrecte dir que s’ha de tirar pedra. Jo dic públicament que s’ha de tirar pedra, no a la costa, dins del mar submergida, a 50 o 100 metres murs submergits a la costa. Ho dic i no me’n amago. Hem de ser valents”, sentenciava.