Amposta declara l'antic col·legi de les monges Bé Cultural d'Interès Local

Està previst que s'aprove al ple d'avui dilluns | També es portarà a debat una modificació del POUM per contemplar usos turístics a la urbanització de l'Eucaliptus

Redacció
30 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:23h
Pati interior de les Carmelites Teresianes d'Amposta.
Pati interior de les Carmelites Teresianes d'Amposta. | Cedida
El ple de l'Ajuntament d'Amposta té previst aprovar definitivament este dilluns al vespre la declaració com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) l'antic convent i col·legi de les Carmelites Teresianes, ubicat al carrer Tarragona, 7-15, de la ciutat. Així ho ha explicat el regidor d'Obres, Urbanisme i Activitats del consistori ampostí, Tomàs Bertomeu, durant la roda de premsa per tractar els temes que passaran per ple avui. "Protegirem així, definitivament, este edifici singular que té Amposta", ha assenyalat Bertomeu, tot assenyalant que la part que es protegix és la que data del primer quart de segle XX i que inclou un edifici en forma d'U, amb l'escalinata i les decoracions florals.

Bertomeu també ha avançat que l'objectiu ara és poder adquirir este immoble per donar-li un ús públic. "Si l'adquirim, podrem enderrocar la part més nova de construcció, sobre la qual no hi ha cap tipus de protecció i dixar a la vista la part més antiga, perquè tota la ciutadania en pugue gaudir", ha avançat el regidor ampostí. El consistori està encara estudiant quins usos se'n podria fer, "però l'equip de govern baralla la possibilitat de donar-li un ús cultural". En concret, el que protegirà el BCIL serà la part antiga de l'edifici, inaugurat a l'abril de 1925. A nivell arquitectònic, l'edifici conté elements d'inspiració modernista, sobretot al pati interior, amb l'escalinata que conté ornamentació en arbres i fonts.

El ple d'este mes de gener també portarà a aprovació inicial una modificació del POUM per ampliar els usos previstos a la urbanització Eucaliptus. "Contemplarà usos de serveis turístics", assenyala Bertomeu, tot explicant que la voluntat és crear totes aquelles sinergies i oportunitats necessàries per poder dinamitzar econòmicament el municipi.

En la sessió plenària d'avui també passaran a aprovació quatre mocions: la primera, presentada per tots els grups municipals de forma conjunta, "per requerir a les Administracions Competents actuacions científiques, legislatives i, si s'escau, jurídiques, per tal de, principalment, mobilitzar els sediments retinguts als embassaments de Mequinença i Riba-Roja, considerant la pèrdua de la línia de costa (regressió) i l'enfonsament (subsidència) de la plana del Delta de l'Ebre.

La segona, del regidor German Ciscar, per crear un servei municipal per ajudar els veïns en les seues reclamacions davant les entitats bancàries per la devolució de les clàusules terra i les despeses del préstec hipotecar i, finalment, dos del PSC, una per instar al Ple a requerir a l'empresa HIFE, adjudicatària del transport interurbà a les Terres de l'Ebre per tal de restablir a Amposta la parada de l'Avinguda Catalunya i l'altra per tramitar la incorporació en el reglament d'ús dels Mitjans de Comunicació Municipals d'Amposta només d'ús en la web municipal.