Els Agents Rurals faran els controls ordinaris de caça armats després del crim d'Aspa

Les noves mesures de seguretat del departament d'Agricultura s'aplicaran a partir d'este divendres de manera «transitòria»

Agents Rurals al Parlament de Catalunya abans del minut de silenci en motiu del crim d'Aspa.
Agents Rurals al Parlament de Catalunya abans del minut de silenci en motiu del crim d'Aspa. | ACN
Redacció
26 de gener del 2017
Actualitzat el 27 de gener a les 17:07h
Els Agents Rurals realitzaran els controls ordinaris de caça armats, amb armilles antibales i en grups de tres a partir d'este divendres. Així ho ha anunciat el departament d'Agricultura en un comunicat on especifica que es tracta de "condicions similars amb què es desenvolupen els serveis d'antifurtivisme". Anualment, els Agents Rurals realitzen unes 8.000 inspeccions ordinàries relacionades amb la caça, cosa que suposa el 10 % de les seues actuacions.

Segons afirma Agricultura, l'homicidi de dos agents rurals el dissabte passat a Aspa (el Segrià) "ha fet del tot necessari iniciar un procés de revisió immediata de les mesures de seguretat i els elements de defensa personal establits actualment en procediments de treball del cos d'Agents Rurals". Així, estes mesures de seguretat s'apliquen de manera "transitòria" fins que el comitè de seguretat i salut del cos i un grup d'experts determine la millor manera de reforçar la seguretat dels agents. 

Agricultura ja va avançar dimecres l'aprovació d'esta nova instrucció després d'una reunió amb els sindicats CCOO, UGT, CATAC i CSIF i l'Associació Professional d'Agents Rurals (ASPARC), que li van demanar la implicació de tot el govern en la millora del cos i l'aplicació de mesures llargament reivindicades. La consellera, Meritxell Serret, va admetre "mancances" i "endarreriments" al cos i la necessitat de més efectius i recursos materials.

La Generalitat es persona en la causa per la mort dels agents
D'una banda, la consellera també va anunciar que el departament s'ha personat en la causa contra el presumpte homicida. D'altra banda, els sindicats van advertir que portaran a la Fiscalia les possibles responsabilitats patrimonials que té el departament amb les famílies de les víctimes per no haver aprovat, des de fa anys, algunes de les mesures de seguretat que els sindicats han reclamat històricament.
 

La consellera Serret reunida amb representants sindicals. Foto: DAAR