Baix Ebre Avant assessora més d'un centenar d'empreses per potenciar la competitivitat i generar ocupació

Este projecte, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre, ha tingut una inversió de 263.000 euros

Redacció
25 de gener del 2017
Actualitzat a les 20:11h
Participants a una de les activitats organitzades des de Baix Ebre Avant.
Participants a una de les activitats organitzades des de Baix Ebre Avant. | Cedida
Un total de 134 empreses del Baix Ebre i 30 persones a l'atur o amb dificultats d'inserció laboral han rebut durant el 2016 assessorament o formació a través de Baix Ebre Avant, un projecte impulsat pel Consell Comarcal del Baix Ebre amb l'objectiu de reactivar l'economia comarcal i crear llocs de treball en sectors estratègics com el turístic o l'agroalimentari. Este projecte ha significat una inversió de 263.000 euros i ha estat subvencionat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc dels programes de suport al desenvolupament local, segons ha informat l'ens comarcal en un comunicat.

Una quarta part dels recursos del programa s'han destinat a l'acció Growing Up. Anem a créixer!, que ha ofert assessorament extern i acompanyament a 15 microempreses i PIMES de diversos sectors per afavorir el seu creixement i consolidació. L'acció Sortim a l'exterior ha proporcionat assistència tècnica especialitzada a un total de 10 empreses per desenvolupar el seu pla d'exportació i guanyar en competitivitat per obrir-se al mercat exterior.

D'altra banda, en els Seminaris de creativitat culinària amb producte de proximitat’, organitzats per assolir una major competitivitat i professionalització del sector de la restauració, hi han assistit 44 cuiners d'un total de 37 restaurants del territori. I als Seminaris de creació de producte turístic: cicloturisme i ecoturisme a les Terres de l'Ebre, la presència d'empreses s'ha elevat fins a les 27. Estos seminaris han treballat la creació, comercialització i internacionalització de productes de cicloturisme, turisme actiu i ecoturisme, creant un total de 39 nous productes.

Una altra de les accions del projecte Baix Ebre Avant desenvolupades el 2016 amb força èxit ha estat Guanya visibilitat a la xarxa, un cicle de set seminaris que ha ofert a 45 empreses del territori els coneixements necessaris per a la creació d'una estratègia online competitiva amb l'objectiu d'incrementar vendes i poder crear llocs de treball.

A part de l'assessorament empresarial i amb l'objectiu de formar persones demandants d'ocupació, durant el 2016 s'ha fet un curs sobre Conducció d'activitats físicoesportives en el medi natural i un altre sobre Cuina amb tocs de cuina internacional i de proximitat, que han beneficiat un total de 30 persones.

El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Daniel Andreu, considera que les accions del projecte Baix Ebre Avant "han contribuït a fer més competitives les nostres empreses i afavorir la creació de llocs de treball", i ha anunciat que este 2017 el pressupost d'este projecte serà de 386.015 euros, gairebé un 50% més que el 2016.