L’Ajuntament de Flix agraïx el compromís d’Acuamed d'acabar la descontaminació en dos anys

El director general d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, l'alcalde de Flix, Marc Mur, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en la roda de premsa d'avui.
El director general d'Acuamed, Francisco Javier Baratech, l'alcalde de Flix, Marc Mur, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en la roda de premsa d'avui. | ACN
S.B.
25 de gener del 2017
Actualitzat el 26 de gener a les 16:21h
L’alcalde de Flix, Marc Mur, ha expressat el seu alleujament després del compromís públic que ha verbalitzat avui el director general de l’empresa estatal Acuamed, Francisco Javier Baratech, de concloure les obres de descontaminació de l'embassament aturades des de fa un any. “Després que durant un any no ens donéssen cap explicació, se’ns ha traslladat el compromís del reinici immediat de les obres i de que estiguen enllestides al desembre del 2018”, ha remarcat.

Mur no ha entrat a valorar la rellevància de la quantitat de fangs contaminats que queden pendents d’extreure al fons de l’embassament, revelada pels estudis de detall que l’Ajuntament havia reclamat davant les sospites de que la descontaminació no havia conclós del tot. Amb tot, sí que s’ha mostrat “satisfet” de poder disposar d’aquests informes i que servisquen per donar l’impuls definitiu a la neteja de l’embassament.

L’alcalde ha proposat al representant de l’Estat que dos dels tècnics escollits pel Ministeri de Medi Ambient s’incorporen a la comissió d’experts que avalua la situació i fa seguiment de la descontaminació, creada a instàncies de l’Ajuntament i la Generalitat, una invitació que Baratech s’ha mostrat receptiu a acceptar.