La CUP Deltebre denuncia el malbaratament de fons públics per reforçar el mur costaner de la Marquesa

La formació subratlla que les mesures urgents executades fins este moment no han servit de res | També apunta que poden acabar costant 125.000 euros públics

Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 17:14h
Construcció del mur de pedra a la platja de la Marquesa.
Construcció del mur de pedra a la platja de la Marquesa. | Roser Arques Morueta
La CUP ha exigit a l'Ajuntament de Deltebre que deixe de destinar recursos públics a reforçar el mur de pedra costaner de la platja de la Marquesa per fer front als efectes del temporal a la costa del Delta de l'Ebre, ha informat el grup municipal en un comunicat.

Els anticapitalistes denuncien que les mesures urgents adoptades pel govern municipal de CiU, amb una inversió inicial d'uns 100.000 euros a finals de l'any passat, "no han servit de res" a l'hora de garantir la integritat i la seguretat de l'accés a la península del Fangar i el restaurant Los Vascos.

Este dilluns, l'alcalde, Lluís Soler, ha signat un decret per destinar 25.000 euros públics més a reforçar l'escullera després dels embats del mar els últims dies. "Amb este nou decret l'Ajuntament ha llençat al mar 125.000 euros públics sense demanar cap tipus d'assessorament als experts locals ni cap permís d'actuació i basant-se només amb un projecte tècnic redactat per un enginyer", denuncien.

La regidora de la CUP de Deltebre, Dayana Santiago, ha recordat que les mesures tenen un elevat cost amb una "efectivitat nul·la, agreugen els efectes del temporal i se salten totes les tramitacions ambientals".

També es pregunta per què l'actuació d'urgència es focalitza en un tram concret de la costa del terme municipal, i recorda que "l'argument de protegir l'accés públic al Fangar no és vàlid, atès que el camí ja no és transitable ni existix des de fa anys".

Com a possible solució, la CUP Deltebre ha explicat que a la platja de la Marquesa caldria establir un pla de treball a llarg termini que contemplés la reversió de l'espai a un sistema de dunes i aiguamolls que ajudessen a minimitzar els danys dels temporals. Per aconseguir això, han subratllat que s'hauria de negociar una possible solució de trasllat de l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa amb els propietaris dels arrossars i del restaurant Los Vascos.