La Ràpita presenta les rutes xàrters des del seu port a la fira de Düsseldorf

Es fa difusió de la Guia nàutica de les Terres de l'Ebre per impulsar l'activitat de lloguer d'embarcacions recreatives des del port de La Ràpita, aportar turisme nàutic i potenciar l'economia del territori

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, han presentat avui la primera Guia nàutica de les Terres de l’Ebre, acompanyats del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès, i l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch.
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i l’alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, han presentat avui la primera Guia nàutica de les Terres de l’Ebre, acompanyats del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez i Comes, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de la Ràpita, Rosa Anglès, i l’adjunt a la direcció del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre, Albert Folch. | Cedida
Redacció
24 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:35h
El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i l'alcalde de Sant Carles de la Ràpita, Josep Caparrós, han presentat avui la primera Guia nàutica de les Terres de l'Ebre en el marc de la Boot Düsseldorf 2017, la fira nàutica més gran d'Europa que acull les principals empreses del sector d'arreu del món, que se celebra del 21 al 29 de gener a Düsseldorf, Alemanya.

L'objectiu d'esta guia és potenciar una nova activitat del món marítim destinada al lloguer d'embarcacions recreatives o xàrters per impulsar el turisme nàutic des del port de Sant Carles de la Ràpita i amb destinacions que inclouen la resta de ports ebrencs i la província de Castelló. La Guia nàutica s'ha presentat a empreses, associacions, mitjans de comunicació  i professionals del sector nàutic.
 
El port de La Ràpita disposa de 1.500 amarradors esportius i lidera l'activitat nàutica a la costa de sud de Catalunya. Per establir els itineraris, s'ha tingut en compte el posicionament i lideratge del port rapitenc, que s'ha definit com a port base i punt de sortida de les noves rutes de xàrters nàutics. Així, s'han creat dues rutes, una que va cap al nord, passant per l'Ampolla, l'Ametlla de Mar i Calafat i, una segona que va cap al sud, des de les Cases d'Alcanar fins a ports i destinacions de Castelló com ara Vinaròs, Benicarló, Peñíscola, las Fuentes i les Illes Columbretes. La Ràpita té una bona connexió amb les Illes Balears i un altre dels objectius de la nova activitat és establir rutes alternatives entre els ports esmentats i els de l'arxipèlag balear.
 
La  informació que conté la Guia és de caràcter nàutic: mapa de situació, distàncies entre ports, itineraris, activitats culturals i d'oci i referències gastronòmiques, entre d'altres. De moment, s'ha editat en francès i alemany atesa la rellevància d'estos mercats dins del sector nàutic català.
 
L'elaboració de la Guia s'emmarca en les línies estratègiques de l'acord institucional signat al novembre de 2016 entre les institucions i organismes que conformen la marca Delta Ebre Port. L'objectiu d'este acord és crear noves activitats a l'entorn de la nàutica que complementin els creuers de La Ràpita i la seva àrea d'influència.