La Clínica Terres de l'Ebre amplia el servei d'urgències

L'equipament sanitari, que l'Ajuntament de Tortosa va comprar fa quatre anys, obté la millor puntuació de Catalunya en el servei de rehabilitació ambulatòria

Pla obert del laboratori de la Clínica Terres de l'Ebre amb el director del centre, Enric Nin.
Pla obert del laboratori de la Clínica Terres de l'Ebre amb el director del centre, Enric Nin. | ACN / A. Mayor
ACN
23 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:38h
La Clínica Terres de l'Ebre estrenarà en poques setmanes l'ampliació del servei d'urgències que permetrà passar dels 7 boxes actuals a 11. Amb una inversió de poc més de 40.000 euros, s'està habilitant una zona contigua a les actuals urgències on entre altres equipaments es disposarà d'un box amb aïllament per casos de malalties infeccioses greus com pogués ser el virus de l'Ebola.

El director del centre, Enric Nin, ha explicat que també s'està arranjant l'accés a urgències i que, després de renovar fa 2 anys el bloc d'obstetrícia i ginecologia i pediatra, i l'any passat el laboratori i el servei de rehabilitació, este mes de febrer estarà enllestida l'ampliació del servei d'urgències. "En casos de saturació ens anirà bé ampliar l'espai sobretot per pacients que requereixen estar algunes hores atesos", ha explicat Nin durant una visita al centre.

La Clínica Terres de l'Ebre, l'antiga Aliança, va ser comprada per l'Ajuntament de Tortosa fa quatre anys. Després d'este temps, l'alcalde, Ferran Bel, n'ha fet una valoració molt satisfactòria de l'adquisició i del funcionament de l'equipament que està esdevenint un centre "de referència" al territori en alguns serveis. "Tot i que vam rebre moltes crítiques quan vam formalitzar la compra, l'operació s'està autofinançant tal com preveiem", ha afegit Bel.

Després que una enquesta de satisfacció del Catsalut donés a la Clínica Terres de l'Ebre la millor puntuació del servei d'urgències de la demarcació de Tarragona i la cinquena de Catalunya, l'alcalde ha posat de relleu este dilluns una nova enquesta feta pel Servei Català de la Salut. En este cas es valora el servei de rehabilitació ambulatòria, i el de la Clínica Terres de l'Ebre ha assolit una puntuació e 8,98 sobre 10, que és la més elevada de la trentena de centres catalans que s'han avaluat. 

La Clínica Terres de l'Ebre disposa actualment de 38 llits i dos incubadores, tres quiròfans i dos sales de parts. El servei d'urgències disposa de set boxs, que s'ampliaran a onze en poques setmanes, així com serveis de diagnòstic per la imatge i laboratori d'anàlisis clíniques i rehabilitació. Durant el 2016, s'han fet 2.550 altes d'hospitalització i cirurgia major ambulatòria, 103 parts, 65.000 consultes externes, 22.700 urgències i 3.300 intervencions quirúrgiques. Hi treballen més de 200 professionals en un centre de referència en la prestació de serveis a totes les mútues d'assegurança lliure, de treball i esportives, de trànsit, i a particulars de les Terres de l'Ebre, Baix Aragó i Baix Maestrat i nord de Castelló. 

Replantejament en la gestió

Malgrat que no ha avançat cap detall, l'alcalde de Tortosa ha recordat que s'està treballant per replantejar el sistema de gestió sanitària del territori. "No pot continuar com fins ara", ha explicat l'alcalde, en relació a la gestió que Sagessa fa d'alguns centres ebrencs com l'Hospital d'Amposta, el de Móra d'Ebre o l'Hospital de la Santa Creu de Jesús (Tortosa).

Bel ha assegurat que per fer-ho cal un període de maduració "complex" i que s'ha de fer pactat amb els treballadors, el territori i la Generalitat. "És una aposta de futur estratègica, però està clar que quan més propera és la gestió d'un servei, el resultat és millor", ha afegit.