L'Auditori Municipal de La Ràpita portarà el nom de Sixto Mir

En reconeixement i homenatge a este emblemàtic director de l’Agrupació Municipal Rapitenca

Imatge d'arxiu de l'Agrupació Musical Rapitenca, a la que Sixto Mir va dirigir a meitats del segle passat.
Imatge d'arxiu de l'Agrupació Musical Rapitenca, a la que Sixto Mir va dirigir a meitats del segle passat. | Cedida
Redacció
21 de gener del 2017
Actualitzat a les 10:18h
El futur auditori de Sant Carles de La Ràpita portarà per nom Auditori Municipal Sixto Mir en homenatge a este emblemàtic director de l’Agrupació Municipal Rapitenca. Així ho ha comunicat a l’entitat l’alcalde, Josep Caparrós, el qual destaca que posant el nom del mestre al nou equipament el govern vol retre el reconeixement que mereixia un director històric que va deixar empremta cultural i humana en el sí de la banda.

“Des del primer moment hem volgut que el nou auditori tingués un nom que fes referència a les arts escèniques del nostre municipi, i dintre d’este àmbit, tenint en compte que una de les entitats més representatives i amb més història és l’Agrupació Musical Rapitenca, hem fet la proposta que Sixto Mir pose nom a l’auditori conscients de la importància del seu llegat en l’impuls a l’entitat i en la formació de molts dels seus músics, alguns dels quals encara en actiu, que ens consta li guarden una gran estima”, ha explicat Caparrós. 

Ell mateix ha comunicat la decisió d’atorgar el nom de Sixto Mir a l’auditori municipal al president de l’Agrupació Musical Rapitenca, Juan Carlos Luis, que s’ha mostrat molt satisfet davant “una iniciativa encertadíssima que ens omple d’orgull”, ha afirmat. Segons ha remarcat Luis, “Mir va ser el director que va donar cos a l’Agrupació, va fer una feina importantíssima i a més va mostrar una gran qualitat humana, era la persona a qui tothom estimava, i si fins ara la seva figura havia quedat dins l’imaginari de la banda, ara tindrem l’oportunitat de donar-li transcendència pública a la seva tasca tal com mereixia”. 

El mestre Sixto Mir va néixer a Vinaròs el 1902, va arribar a ser un prestigiós trompetista i va dirigir la banda rapitenca des del 1947 fins a la seva mort, a La Ràpita, l’any 1958. No només va ser un intèrpret excepcional sinó també un bon professor, director, compositor i també feia arranjaments.