El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià nega partidisme en la concessió de subvencions Leader

Consideren que la insinuació de l'equip de govern de Deltebre és «falsa i ridícula», i també «irresponsable i injusta»

990_14226412535600161625_e9e1205a08_z
990_14226412535600161625_e9e1205a08_z | Flickr
Redacció
19 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:32h
El Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià ha lamentat les declaracions efectuades per l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en relació a la distribució dels ajuts corresponents a la convocatòria dels fons europeus Leader 2016. Soler va denunciar fa uns dies la presència "d'arbitrarietat política" en la concessió d'estos ajuts.

Per això, el Consorci ha explicat, en un comunicat, que a la recent convocatòria es van presentar un total de 42 sol·licituds, de les quals 41 van resultar elegibles. D'estes, 37 van ser presentades per empreses privades i les altres 4 d'entitats públiques. La dotació per als ajuts va ser de 583.261,32 euros i d'acord amb les estratègies de l'ens, "els projectes públics no són prioritaris, és a dir, tan sols obtindran ajuts si queda dotació econòmica després d'haver valorat els projectes privats", expliquen.

Segons informa el consorci, les valoracions van ser efectuades per una comissió tècnica formada per 7 persones amb dos tècnics del consorci, un tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal del Baix Ebre, un tècnic de promoció econòmica del Consell Comarcal del Montsià, un representant de la Cambra de Comerç de Tortosa, i els caps de les oficines comarcals del Departament d'Agricultura.

Sis dels set membres, afigixen, "són els mateixos que han estat realitzant valoracions de projectes des de l'any 2009, alguns fins i tot des de l'any 1997, les seues opinions o afinitats polítiques són absolutament diverses i totalment irrellevants a l'hora de fer les valoracions, que es van fer amb total rigor objectiu d'acord als barems i estratègies aprovats pel Consorci l'any 2015". Totes les puntuacions, tant de projectes públics com privats es van decidir per consens, comenten.

En contacte amb el consistori deltebrenc
El consorci s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Deltebre en diverses ocasions des del dia de les valoracions, segons explica este ens, i "s'ha facilitat tota la informació que ha demanat el consistori sobre el seu projecte de remodelació de l'antiga germandat de Jesús i Maria, i sobre els altres projectes presentats a la convocatòria", ha explicat Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià.

Segons relaten, el projecte va obtenir 170 punts, per la qual cosa li hagués correspost una subvenció del 60% de la inversió elegible, però la manca de suficient dotació econòmica va fer que este projecte, com també part del presentat per un altre ajuntament que tenia una puntuació més alta que el projecte de Deltebre, "es quedessen sense la subvenció que els hi podia pertocar".

Davant d'això, l'Ajuntament de Deltebre va presentar recurs d'alçada i resta pendent de resolució per part del DARP. Tot i així, el passat 18 de novembre el consorci va comunicar al consistori que "disposa d'una dotació de més de 45.000 euros per al projecte presentat provinent de renúncies de projectes privats que finalment no havien tirat endavant les inversions previstes".

Per tot això, este ens lamenta les declaracions efectuades per l'alcalde Lluís Soler, i expressen un profund malestar per "les falses insinuacions que va efectuar, que posen en dubte la valoració que va fer la comissió tècnica en la distribució dels ajuts".

Consideren que la insinuació és "falsa i ridícula", però també "irresponsable i injusta", ja que representa un atac a l'honorabilitat de persones que han fet la seua feina "de forma totalment rigorosa des de fa molts anys sense cap mena de pressió política fins avui". El consorci lamenta "l'ús partidista que n'ha volgut fer el govern municipal de Deltebre".