17
de gener
del
2017
Actualitzat
el
18
de gener
a les
0:36h
La indústria agroalimentària del territori presentarà les seues novetats en el marc de Festast, la cinquena fira alimentària de les Terres de l'Ebre, que se celebrarà al pavelló firal de Tortosa els dies 11, 12 i 13 de març. Este certamen firal, de caràcter biennal, acull l'oferta gastronòmica d'una vuitantena d'expositors que durant els dos primers dies oferiran degustacions dels seus productes als visitants. La tercera jornada té un caràcter més professional i està dedicada exclusivament al sector, segons ha informat el consistori tortosí en un comunicat. El regidor de Promoció de l'Ajuntament de Tortosa, Emili Lehmann, i el director de Fira Tortosa, Ramon Ferrando, han presentat este matí els detalls de la propera edició d'esta fira.
Festast concentra una oferta força important de producte i empreses de la indústria agroalimentària de les Terres de l'Ebre. Lehmann ha destacat que "esta fira vol combinar la promoció de producte i territori, entenent que la gastronomia va molt lligada al turisme". "Vindran empreses de fora però sobretot volem que Festast sigue un aparador del producte local. Esta és una fira important per al sector i també necessària. Cal sortir a fora a ensenyar el que fem, però també s'ha d'ensenyar a casa, per atreure visitants i que coneguen in situ el que tenim", ha afegit.
El regidor i president de Fira Tortosa ha comentat que la fira inclou per primera vegada un espai didàctic per als més menuts, que "podran gaudir de noves experiències gastronòmiques amb tallers dissenyats específicament per a este col·lectiu". La jornada de dilluns, 13 de març, inclou un programa específic que pretén atreure als professionals del sector per posar en contacte clients i proveïdors. En l'anterior edició van assistir més de 300 professionals, ha recordat.
Els sectors participants inclouen denominacions d'origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica, entre d'altres.
L'entrada a Festast costarà 3 euros —en l'edició passada en valia 5— i donarà dret a dos tastos gastronòmics. Hi ha possibilitat de llogar la copa per 2 euros, que el visitant podrà retornar a la sortida o quedar-se-la. L'horari és de 11.30 a 22.30 hores, i diumenge 12 el tancament serà a les 21.30 hores. En la passada edició es van servir 16.000 tastos.
Festast concentra una oferta força important de producte i empreses de la indústria agroalimentària de les Terres de l'Ebre. Lehmann ha destacat que "esta fira vol combinar la promoció de producte i territori, entenent que la gastronomia va molt lligada al turisme". "Vindran empreses de fora però sobretot volem que Festast sigue un aparador del producte local. Esta és una fira important per al sector i també necessària. Cal sortir a fora a ensenyar el que fem, però també s'ha d'ensenyar a casa, per atreure visitants i que coneguen in situ el que tenim", ha afegit.
El regidor i president de Fira Tortosa ha comentat que la fira inclou per primera vegada un espai didàctic per als més menuts, que "podran gaudir de noves experiències gastronòmiques amb tallers dissenyats específicament per a este col·lectiu". La jornada de dilluns, 13 de març, inclou un programa específic que pretén atreure als professionals del sector per posar en contacte clients i proveïdors. En l'anterior edició van assistir més de 300 professionals, ha recordat.
Els sectors participants inclouen denominacions d'origen, distribuïdors, productors, comerços, restaurants, turisme gastronòmic, escoles de cuina, esdeveniments, accessoris i parament de cuina, llibreria gastronòmica, entre d'altres.
L'entrada a Festast costarà 3 euros —en l'edició passada en valia 5— i donarà dret a dos tastos gastronòmics. Hi ha possibilitat de llogar la copa per 2 euros, que el visitant podrà retornar a la sortida o quedar-se-la. L'horari és de 11.30 a 22.30 hores, i diumenge 12 el tancament serà a les 21.30 hores. En la passada edició es van servir 16.000 tastos.