La Cambra de Tortosa estretirà relacions comercials amb Marroc i explorarà el mercat xinès este 2017

La institució ebrenca signarà convenis de col·laboració amb les cambres de comerç de Rabat i Casablanca

Façana de la Cambra de Comerç de Tortosa.
Façana de la Cambra de Comerç de Tortosa. | S.B.
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:40h
La Cambra de Comerç de Tortosa continua amb la seua aposta per fomentar la internacionalització de les petites i mitjanes empreses del territori. Després de consolidar el mercat de l'Àfrica central, sobretot a Guinea Equatorial, este 2017 s'ha decidit fer una forta aposta per estretir les relacions comercials amb Marroc. La Cambra ha contractat un tècnic en comerç exterior marroquí que té l'objectiu de dissenyar i preparar les agendes de potencials clients, tant d'exportació com d'importació.

La setmana vinent es farà una missió comercial a Casablanca i Agadir on sectors com el de la maquinària agrícola, els components electrònics, material de construcció com la pedra natural, o l'energia fotovoltaica tenen moltes possibilitats d'èxit. Properament, la Cambra de Tortosa signarà convenis de col·laboració amb les cambres de comerç de Rabat i Casablanca amb la voluntat de consolidar i estretir les relacions comercials.

La voluntat de la signatura d'estos dos convenis de col·laboració, com ha explicat el president de la Cambra, Jose Maria Chavarria, és que donen tants bons fruits com el que es va signar fa uns anys amb la Cambra de Comerç de Malabo, a Guinea Equatorial, i que ha permès portar fins a un centenar d'empreses per establir relacions comercials. La missió comercial al Marroc es farà a Agadir i Casablanca durant la setmana vinent i serà la primera de les cinc sortides que s'han programat per al 2017.

Com ha explicat el gerent de l'ens cameral, Francesc Minguell, el mercat marroquí és "un mercat pròxim on es poden tenir moltes oportunitats". Malgrat que el sector agroalimentari no en sortirà beneficiat este cop, sí que ho poden fer el de maquinària agrícola, informàtica i components electrònics, i material de construcció com la pedra natural.

Reivindica la Llei de cambres
La principal novetat en les missions d'enguany a part de Marroc és el viatge previst pel mes d'octubre a la Xina. La Cambra confia poder fer bons acords pel sector agroalimentari, sobretot l'especialització en productes gourmet. De moment una consultoria externa està dissenyant l'agenda de la missió on s'hi ha inscrit alguns productors d'oli. Les altres missions que es faran seran a Guinea Equatorial i Camerún al febrer, a Costa d'Ivori a l'abril, i a Andorra al maig.

D'altra banda durant este 2017 a més de continuar amb la internacionalització i acompanyament de les empreses, també es referma l'aposta per la formació amb cursos especialitzats per sectors, i un pla per inserir els joves al món laboral. La Cambra també vol aprofitar per potenciar la Llotja de contractació de preus enguany amb taules sectorials amb la participació d'experts, i al maig té previst celebrar una jornada de portes obertes a la Cambra.

D'altra banda, el president de la Cambra de Tortosa també ha aprofitat la trobada amb els mitjans de comunicació per insistir sobre la necessitat que el Govern tire endavant la Llei de cambres catalanes. "Som tretze cambres a Catalunya i portem més de dos anys sense llei. Si no tenim Llei les Cambres no podem avançar, necessitem un pla cameral un pla de finançament propi... És una necessitat imperiosa", ha assegurat Chavarria.