Desconvocada la protesta de diumenge a Tortosa contra el sacrifici dels braus de l'illa dels Bous

Després de les declaracions de Xavier Pallarès anunciant que de moment no se sacrificaran els animals

Dos dels braus que habiten l'illa dels Bous, a Vinallop.
Dos dels braus que habiten l'illa dels Bous, a Vinallop. | Juan Revillas
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:45h
Les associacions Progat Deltebre i AnimaNaturalis han desconvocat la concentració que havien anunciat per este diumenge per manifestar el rebuig al pla inicial de la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre, segons la qual es sacrificaria la meitat de la colònia de bous salvatges que viuen a l'illa de Vinallop. Ho han anunciat en un comunicat, després de les recents declaracions del delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, en les quals ha anunciat que de moment no se sacrificaran els animals.

Les portaveus de Progat Deltebre i AnimaNaturalis es mostren alleugerides per les declaracions d'esta tarda de Pallarès, però avisen que no abaixaran la guàrdia i "seguiran insistint en què es prenguen en consideració les seues propostes per a una gestió ètica de la població dels bous i vaques que habiten l'illa de Vinallop". 

Ambdós entitats valoren positivament les declaracions del delegat del Govern i també la decisió de descartar l'opció de cedir els bous a un ramader taurí.

La directora d'AnimaNaturalis a Espanya, Aïda Gascón, ha explicat que "els bous han nascut a l'illa i és on han de morir de forma natural", i ha afegit que "s'ha d'esterilitzar als mascles perquè no puguen reproduir-se sense control, i així, a l'illa hi haja suficient aliment natural per a tots els animals". 

Gascón explica que la castració del bestiar és una pràctica habitual en el sector ramader, que s'ha vingut fent des de fa centenars d'anys i és l'operació quirúrgica més antiga que es coneix. Assegura que també existix la castració química, un tipus de castració molt menys dolorosa, menys invasiva i menys estressant per al bestiar que els mètodes tradicionals. 

La presidenta de l'associació Progat Deltebre, Saray Segarra, assegura que "seguiran alimentant els bous quan face falta", però ha comentat que "és impossible que ho puguen seguir fent sempre". "Cal un control i una bona gestió, s'hauria d'esterilitzar als mascles i garantir aliment quan fes falta", ha conclòs.