Destinen 350.000 euros a recuperar les platges de la costa tarragonina i ebrenca afectades pels temporals

Esta partida està inclosa en el Pla Litoral 2017 que ha posat en marxa el Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient

El temporal va afectar les platges de la costa tarragonina
El temporal va afectar les platges de la costa tarragonina | Mireia Curto
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:10h
​Les platges catalanes afectades pels temporals de finals de novembre i de desembre reben partides econòmiques per reparar els danys. El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient ha posat en marxa el Pla Litoral 2017, que compta amb una inversió de 16,5 milions d'euros.

El ministeri, a banda del litoral català, també portarà a terme obres d'emergència a diferents punts de la geografia espanyola, com al País Valencià (Castelló, València i Alacant), a la Regió de Múrcia i d'Andalusia (Cadis, Màlaga i Almeria).

La demarcació que s'emporta la partida més elevada és Tarragona, amb 350.000 euros, ja que ha estat la més afectada. Els danys produïts pel temporal van ser la pèrdua de sorra a platges del litoral, fonamentalment en els termes municipals de Mont-roig del Camp, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i a les platges del Delta de l'Ebre. El temporal també va provocar despreniments en els penya-segats del terme municipal d'Alcanar.

D'altra banda, a Barcelona es destinaran 50.000 euros, i a recuperar les pèrdues de sorres a les platges i a Girona, 10.000 euros. Amb estos diners es repararan els danys produïts per un despreniment en el terme municipal de Portbou.