Interior activa l'alerta per una onada de fred «excepcional»

El fred que s'espera este dimarts serà el més intens des del 2012 i suposarà temperatures sota zero a tot Catalunya de matinada

Panorama des de la serra de Pàndols, a la Terra Alta.
Panorama des de la serra de Pàndols, a la Terra Alta. | Carles Luz
Redacció
17 de gener del 2017
Actualitzat a les 11:08h
El Govern ha activat este dimarts al matí la fase d'alerta del Pla General de Protecció Civil de Catalunya per una onada de fred "excepcional" que durarà almenys fins dijous, segons les previsions meteorològiques. Així com la fase de nevades ja va a la baixa, el fred dels propers tres dies pot complicar la situació, en dificultar que la neu acumulada al Pirineu es fongue i pot provocar plaques de gel a les carreteres. No obstant això, les precipitacions es poden reiniciar a partir de dijous al vespre o divendres. El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha demanat precaució a la població.

El fred que s'espera aquest dimarts serà el més intens des del 2012 i suposarà temperatures sota zero a tot Catalunya de matinada, cosa molt poc habitual. A partir de dijous al vespre o divendres es podrien tornar a produir precipitacions, també en forma de neu, però la previsió encara no és del tot clara.

Respecte les possibles afectacions o restriccions que puga causar aquesta baixa de temperatures "excepcional", Jané ha dit que s'aniran prenent a mesura que es vaja concretant el risc, però de moment no hi ha cap ruta escolar anul·lada o carretera tallada. Sí que ha demanat que no es reguen els carrers per evitar que l'aigua quedi glaçada i provoque relliscades.
 
 

Temperatures previstes a Catalunya aquest dissabte.