L'Arts Santa Mònica apropa a Barcelona les millors propostes del festival Eufònic del Delta

L'Eufònic Urbà estrenarà a la capital catalana un espectacle de llum dels italians Quiet Ensemble i la instal·lació de l'hongarès Gábor Lázar

Actuació de Papa Topo durant la cinquena edició d'Eufònic.
Actuació de Papa Topo durant la cinquena edició d'Eufònic. | Eufònic
Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:17h
Sota la denominació d'Eufònic Urbà, el festival d'arts sonores i visuals que se celebra a finals de l'estiu a les Terres de l'Ebre, arriba a Barcelona. Del 2 al 4 de febrer, l'espai Arts Santa Mònica acollirà una selecció de les millors actuacions audiovisuals, propostes experimentals, accions sonores i instal·lacions comissariades per Eufònic. En esta quarta edició del festival hi haurà dos estrenes a la capital catalana.

Es tracta de l'espectacle de llum i soroll The Enlightment, dels italians Quiet Ensemble, que ja es va poder veure al Museu de la Mar de l'Ebre de La Ràpita en la passada edició de l'Eufònic. A més, l'artista hongarès d'electrònica experimental Gábor Lázar estrenarà la instal·lació audiovisual A Trap for your Attention, que va presentar al castell de Miravet. Lázar farà a l'Arts Santa Mònica una actuació en directe.

També s'han programat a l'Eufònic Urbà les actuacions audiovisuals d'una de les revelacions de l'electrònica local, Awwz amb Slurp TV als visuals, i el tarragoní Talktome amb Loon en l'apartat visual, i l'experimentació sonora dels suecs Mats Erlandsson i Maria W Horn, i l'acció interactiva de Xavier Bonfill. Entre les novetats destaca el nou espectacle de moviment i so d'Ensemble Topogràfic, el duet ebrenc integrat per la ballarina Anna Hierro i el músic Carles Martorell.

S'adaptaran a l'Arts Santa Mònica les instal·lacions sonores i visuals que es van presentar a l'estiu. A Trap for your Attention de Gábor Lázár, estrenada a l'espai patrimonial del Castell de Miravet, es veurà a l'espai Residència, i la peça #feel d'Aleix Fernández ocuparà l'espai Balcó. Les instal·lacions es podran visitar fins al 12 de febrer.

A l'Eufònic Urbà es mostraran les peces dels artistes que van passar per les residències artístiques convocades conjuntament amb el Centre d'Art de les Terres de l'Ebre, Lo Pati. Després d'una setmana treballant al Delta de l'Ebre, Atilio Doreste, Nikka i Ferran Lega van elaborar peces que porten al seu terreny —des del vídeo fins els found objects— la reflexió sobre el particular paisatge del Delta. 

Totes les activitats d'Eufònic Urbà són d'entrada gratuïta.