Busquen iniciatives per crear empreses d'economia social al territori

El programa Aracoop, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, donarà suport a les iniciatives, des de la idea fins al disseny

Redacció
16 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:08h
El Consell Comarcal del Montsià acollirà este dimarts una sessió informativa sobre el programa aracoop, promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Este programa pretén identificar i donar suport a 75 iniciatives emprenedores d'arreu de Catalunya perquè esdevinguen organitzacions o empreses de l’economia social i cooperativa viables i que creen llocs de treball.

El programa donarà suport a través d’un projecte que acompanyarà les iniciatives des de la gestació de la idea fins al seu disseny, llançament i creixement en el marc de l’economia social. Este acompanyament no té cap cost per part de les iniciatives emprenedores.

L’actuació consta de 4 sessions de formació col·lectives, dividides en dinàmiques participatives en context real, que aporten eines per al disseny i per al desenvolupament dels projectes, i sessions de formació per propiciar l’intercanvi de coneixements i experiències entre els projectes participants. 

S’ofereix també l’atenció individualitzada per part d’una persona experta que acompanyarà a cada iniciativa, durant 27 hores.

Els participants en edicions anteriors destaquen que esta actuació els ha ajudat a la constitució de l’empresa, a portar a terme els primers tests de mercat i destaquen també la superació de possibles temors a emprendre. 

Més informació sobre el programa aracoop