Trens Dignes denuncia que el servei d’Euromed «continua sent incomplet»

Encara no es poden comprar bitllets a Tarragona a preu de regional ni tampoc cap al País Valencià | La plataforma denuncia que els usuaris han patit 37 dies sencers acumulats de retards en mig any

Interior d'un dels trens Euromed que fan aturada a l'Aldea des del 12 de novembre.
Interior d'un dels trens Euromed que fan aturada a l'Aldea des del 12 de novembre. | Sílvia Berbís
Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a la 13:12h
La Plataforma Trens Dignes de les Terres de l’Ebre i el Priorat ha lamentat este dijous en una roda de premsa que 2 mesos després de l’aturada de l’Euromed a les Terres de l’Ebre encara no es poden comprar bitllets fins a Tarragona i el País Valencià.
 
“El servei que s’oferix continua sent mancat i només es pot viatjar des de l’Aldea-Amposta-Tortosa fins a Barcelona i viceversa, però no es poden comprar bitllets cap a Tarragona ni cap a Castelló i València”, asseveren. Segons recorden, el Departament de Territori s’havia compromès ha solucionar l’anomalia dels bitllets a Tarragona el 10 de gener, de manera que es podrien comprar a preu de regional, a 7 euros. En data 12 de gener, però, “el més calent està a l’aigüera”, constaten. La Plataforma ha explicat que ha intentat posar-se en contacte amb Territori per demanar informació sobre este tema, però que no han rebut “cap resposta”.
 
El servei al País Valencià amb Euromed tampoc és possible, denuncia la Plataforma: “és inaudit que un tren que s’atura a l’estació central de les Terres de l’Ebre i continua el seu recorregut cap a Castelló i València, no permeta l’accés als usuaris per fer este trajecte, en cap dels dos sentits”. Des de Territori i Sostenibilitat s’argumenta que esta és una competència directa de Renfe i que des de la Generalitat només s’ha negociat l’Euromed en territori català.
 
No obstant, Trens Dignes valora positivament que a partir d’este pròxim cap de setmana, s’equipare el servei del cap de setmana de l’Euromed al dels dies entre setmana, de manera que des d’este dissabte dia 14 hi haurà 8 freqüències al dia de dilluns a diumenge que s’aturaran a l’estació de l’Aldea-Amposta-Tortosa.
 
Tot i això, reclamen més informació al respecte, ja que cap estació de tren del territori disposa de fulls amb quins són els 8 Euromed que s’aturen dels 16 que hi passen i el mateix passa amb les autobusos llançadora des de Tortosa i Amposta.
 
37 dies acumulats en retards
 
Per altra banda, Trens Dignes també ha presentat les dades sobre els retards dels darrers sis mesos a la línia R-16 entre Ulldecona/Tortosa i Barcelona. En total, de l’1 de juliol al 31 de desembre, la línia R16 acumula 53.602 minuts de retard, comptant els retards oficials i els camuflats dins dels nous horaris. Això vol dir 893 hores, o el que és el mateix: 37 dies de retard en sis mesos.