Onada de fred a la vista

Les temperatures baixaran a partir de divendres i entre dilluns i dimarts es viuran els dies més gèlids de l'hivern | No es descarta que la neu aparegui fora del Pirineu

Imatge de les últimes gelades a la serra de Pàndols.
Imatge de les últimes gelades a la serra de Pàndols. | Simó Ferré
Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat a les 12:18h
Onada de fred a la vista. Catalunya viurà els propers dies –especialment a partir de dilluns vinent- els dies més gèlids des de l'inici de l'hivern en una situació que es pot allargar uns quants dies. Tot plegat després d'un dijous de transició on les temperatures, tant al matí com al migdia, han pujat transitòriament. El Servei Meteorològic ja ha activat un preavís per la baixada dels termòmetres.

Un front que arribarà este divendres obrirà les portes al fred. Portarà vent de nord i nevades al Pirineu, especialment a la cara nord, amb una cota que pot baixar fins als 600 metres.

Després d'un cap de setmana molt fred, la situació anirà a més a partir de dilluns amb una segona entrada ara d'origen siberià. Les temperatures seran sota zero a bona part del país excepte al migdia i, hores d'ara, no es pot descartar que hi hagi nevades fora del Pirineu a cotes baixes. Una qüestió que, tanmateix, no es podrà determinar fins als propers dies.