Tres xiquetes de Benicarló recapten un milió d'euros contra el càncer infantil

Els diners recaptats durant els darrers 3 anys amb les "polseres Candela" han permès impulsar el creixement d'un laboratori a Sant Joan de Déu amb 27 investigadors dedicat a estes malalties

La Daniela, la Candela i la Mariona elaborant polseres a l'hospital Sant Joan de Déu
La Daniela, la Candela i la Mariona elaborant polseres a l'hospital Sant Joan de Déu | ACN
Redacció
12 de gener del 2017
Actualitzat el 13 de gener a les 8:45h
El que va començar fa tres anys com la iniciativa de dues xiquetes de Benicarló (el Baix Maestrat>) de 9 anys, la Daniela i la Mariona, per ajudar a la seua amiga Candela, a qui van diagnosticar leucèmia el 2013, ha aconseguit recaptar 1 milió d'euros en este temps venent polseres a 3 i 5 euros. Uns diners que han servit per impulsar el creixement d'un laboratori a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, dedicat exclusivament a la investigació sobre el càncer infantil que actualment compta amb sis línies d'investigació i 27 investigadors.

La història de les ja famoses "polseres Candela" va començar quan una voluntària de l'hospital Sant Joan de Déu va ensenyar a fer polseres a la Candela per distreure's quan li aplicaven la quimioteràpia. Al seu torn, la Candela va ensenyar a fer-ne a les seues amigues Mariona i Daniela que les van començar a vendre en una paradeta a Benicarló. A partir d'aquí, i gràcies a la implicació d'altres pacients de l'hospital i les seues famílies, el projecte va anar creixent i sumant complicitats arreu de l'Estat.

Des de el 2013 s'han fabricat més de 270.000 polseres per les que s'han utilitzat gairebé 600 quilòmetres de fil.