Carles Luz, nou president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya

ARCA és la xarxa dels 11 grups d’acció local que hi ha a Catalunya

Carles Luz és alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta.
Carles Luz és alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta. | Cedida
Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:48h
L'alcalde de Gandesa i president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Carles Luz, ha estat elegit avui per unanimitat president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), en el decurs de la reunió extraordinària que ha celebrat a Barcelona l'assemblea general de l'entitat. Luz era actualment vicepresident segon de l'organització en representació del Consorci Intercomarcal d'Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), que agrupa les comarques de la Terra Alta i la Ribera d'Ebre. Substituïx en el càrrec Miquel Rovira, de l'Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura, que havia dimitit.

ARCA és la xarxa dels 11 grups d’acció local que hi ha a Catalunya (GAL). Es va constituir el mes de gener de 2010 i el principal objectiu d’esta entitat és ser un ens de representació dels esmentats grups davant d’ens i d’institucions d’àmbit català, estatal i internacional, en col·laboració amb el departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat (autoritat de gestió del Programa Leader).

Les finalitats d'ARCA són promoure i fomentar actuacions i projectes que faciliten el desenvolupament integral del medi rural, millorar la consecució dels objectius dels grups Leader i del desenvolupament rural català en general, mitjançant una assistència tècnica, i el foment de la cooperació entre grups Leader.

La visió de l’entitat és convertir-se en l’ens de referència del desenvolupament rural de Catalunya: per als grups Leader, donant-los el suport necessari; i per als mitjans de comunicació, englobant la informació relacionada amb el medi rural català.