Ajuntaments de les Terres de l'Ebre compartiran secretari municipal per estalviar

Els consistoris que han optat per esta solució són la Pobla de Massaluca, Paüls, Benifallet, Prat de Comte, Alfara de Carles i Arnes

Redacció
11 de gener del 2017
Actualitzat a les 21:52h
Façana de l'ajuntament de Prat de Comte.
Façana de l'ajuntament de Prat de Comte. | Ajuntament de Prat de Comte
Alguns dels ajuntaments de les Terres de l'Ebre compartiran secretari municipal amb l'objectiu de minimitzar despeses. Tots els consistoris necessiten tindre esta figura present, però en els casos dels municipis més menuts això comporta un gran esforç econòmic. Per això s'està impulsant la figura dels agrupaments, que consistix en què dos ajuntaments compartiran el secretari municipal, segons explica Diari de Tarragona.

De moment, els consistoris que han decidit optar per esta opció són la Pobla de Massaluca i Prat de Comte, a la Terra Alta; Alfara de Carles i Paüls, al Baix Ebre, i Benifallet i Arnes, del Baix Ebre i la Terra Alta, respectivament. 

D'esta manera, la Pobla de Massaluca, Paüls i Benifallet disposaran del secretari municipal en un 60 % de la seua jornada laboral, mentre que a Prat de Comte, Alfara de Carles i Arnes els hi correspon el 40 %. L'adjudicació dels percentatges s'ha realitzat tenint en compte la població que hi ha en cada municipi.

Les poblacions que disposen del 60 % de la jornada del secretari municipal són les encarregades de traczcure a concurs públic la plaça, la qual podrà ser coberta per un funcionari de carrera o per un professional interí.

La majoria d'estes poblacions comptaven fins ara amb secretaris habilitats, que els tenien amb el suport del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona. Però a partir d'ara això canviarà, gairebé tots els plens dels sis pobles ja han acceptat la nova solució, la qual també necessita informes favorables de l'ens provincial i del departament de Governació per poder continuar endavant.

Amb l'agrupament entre Paüls i Alfara de Carles, per exemple, la despesa compartida seria d'uns 38.000 euros anuals, que suposarà uns 22.800 euros per a l'Ajuntament de Paüls i uns 15.200 per al consistori d'Alfara de Carles. Està previst que quan estiga resolt el concurs, el nou secretari municipal treballarà tres dies de la setmana a Paüls i els altres dos a Alfara de Carles.