ICV Entesa TE titlla d'«insult» per a les Terres de l'Ebre les inversions que preveuen els pressupostos del 2017

La formació ecosocialista ha registrat un seguit d'esmenes per millorar el «pobre i raquític» pressupost de la Generalitat al territori ebrenc

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat el 11 de gener a les 11:30h
Joan Moisès, Jordi Jordan i Antonio Àlvarez durant la roda de premsa d'este dimarts.
Joan Moisès, Jordi Jordan i Antonio Àlvarez durant la roda de premsa d'este dimarts. | Cedida
El coordinador d'ICV-Entesa TE, Jordi Jordan, juntament amb els alcades de La Sénia i Corbera d’Ebre, Joan Moisès i Antonio Alvarez, respectivament, han comparegut este matí en roda de premsa per lamentar "les poques inversions que el govern de Junts pel Sí (CDC-ERC) preveu per al territori ebrenc en el pressupost del 2017", segons ha explicat la formació ecologista en un comunicat.

Així, Jordan ha destacat que "una vegada més en troben que CDC i ERC enlloc de discriminar positivament les comarques ebrenques, fan tot el contrari, invertint molt menys dels que toca per habitant". A més, Jordan ha recordat que des que CDC ha tornat al poder, primer de la mà del PP i després d'ERC, el Pla Estratègic per a les Terres de l'Ebre "continua estan al calaix, sense cap tipus d'interès de tirar-lo endavant tot i ser el territori amb més pobresa i atur de Catalunya". Per això, ha reclamat als diputats ebrencs com Meritxell Roigé (CDC) o Lluís Salvadó (ERC) que "no donen suport a uns pressupostos que són un insult per a les Terres de l'Ebre".

D'altra banda, Joan Moisès, ha explicat les esmenes que ICV Entesa TE ha fet arribar al Parlament a través del grup parlamentari Catalunya sí que es pot (CSQP) com la construcció del segon institut a La Ràpita o la millora de la carretera entre esta població i Poblenou, també millores de transport públic entre La Sénia i Amposta o l'arribada de la fibra òptica als polígons de La Sénia, el clúster del moble més important del país.

Tot seguit, l'alcalde de Corbera d'Ebre, Antonio Àlvarez, ha detallat diferents propostes d'ICV Entesa TE en matèria de medi ambient com la construcció de la depuradora d'Aldover i Xerta, la millora de l'abastament d'aigua de boca per a Corbera d'Ebre, o inversions per complementar el Pla Especial del Delta de l'Ebre.

Finalment, Jordan ha explicat també algunes inversions relacionades amb Tortosa com la rehabilitació del barri de Sant Jaume, a Remolins, o un pla integral per a la rehabilitació del barri del Castell, al Rastre, indrets totalment abandonats en el centre històric de la ciutat. També s'ha reclamat una partida per a l'ampliació de l'institut de Roquetes.