Un projecte impulsat per l'EMD de Jesús fa un seguiment dels ancians del poble que viuen sols

S'ha posat en marxa amb la implicació dels serveis socials, els serveis sanitaris, l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP), la Creu Roja i la Policia Local

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:18h
Presentació del programa 'No esteu sols'.
Presentació del programa 'No esteu sols'. | Cedida
El programa No esteu sols, impulsat per l’EMD de Jesús, va sorgir arran d'una anàlisi de la població per franges d'edat, en què l'EMD de Jesús va detectar que al poble hi havia més de 950 persones majors de 65 anys, de les quals 26 viuen soles i no tenen relació freqüent amb familiars o veïns.
 
Per formar part del projecte, els usuaris han de ser majors de 65 anys, estar empadronats al poble de Jesús i viure sols, a més de complir, a criteri dels serveis sanitaris o assistencials, les condicions necessàries, i haver-ne acceptat la inclusió mitjançant un formulari d'enquesta.
 
Els professionals sanitaris del consultori local i els serveis socials municipals ja han iniciat les visites per conèixer la situació i les circumstàncies personals d'estos habitants a fi de conèixer les seues necessitats mèdiques i socials. Això determinarà la freqüència de les visites que els faran els voluntaris de la Creu Roja, que podran ser setmanal, quinzenal o mensual.
 
Paral·lelament, l'Empresa Municipal de Serveis Públics (EMSP) de Tortosa, amb el programa Sempre acompanyats, podrà detectar el consum d'aigua i les possibles alteracions en les rutines habituals que podrien fer sospitar que l'usuari necessita algun tipus d'atenció.
 
La Policia Local gestionarà les emergències durant les 24 hores del dia i n'avisarà als contactes definits per l'usuari. Per la seua banda, els professionals de l'ICS faran el seguiment permanent de la població per determinar si hi ha nous casos per incloure en el cas de malaltia o canvis en la situació familiar.