Busquen voluntaris per beure dos gots de suc de taronja al dia durant tres mesos

El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut durà a terme una investigació per esbrinar el seu efecte sobre la pressió arterial

Redacció
10 de gener del 2017
Actualitzat a les 19:15h
Camp de clementines al Canalet de Jesús.
Camp de clementines al Canalet de Jesús. | Cedida
El Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS), ubicat a Reus, ha llançat una campanya per buscar 252 voluntaris que beguen dos sucs de taronja al dia durant tres mesos, per tal de poder estudiar l'efecte del consum d'este suc sobre la pressió arterial. 

La feina d'investigació del CTNS, que també compta amb la participació d'equips d'investigadors del centre Tecnio, de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, es denomina Citrus. L'objectiu és comprovar els efectes saludables del consum de suc de taronja natural sobre la pressió arterial, això comportarà la realització de més de 1.700 visites de seguiment i l'anàlisi de més de 26.000 mostres de plasma i el consum de més de 7.000 litres de suc de taronja cent per cent natural.

Concretament, l'estudi requerix la participació de persones d'entre 18 i 65 anys, amb una lleugera hipertensió que vulguen encarar el nou any amb una millor salut mitjançant un seguiment de 12 setmanes.

L'estudi utilitzarà diversos marcadors bioquímics per avaluar si la presència d'un compost del suc de taronja, l'hesperidina, té efectes beneficiosos sobre la pressió sanguínia. Abans de començar, durant i al final del treball de recerca, s'avaluaran diversos paràmetres antropomètrics, bioquímics i de salut, incloent una nova aproximació nutrigenòmica utilitzant tècniques òmiques per obtenir una visió més holística del què passa a nivell bioquímic a l'organisme.

La recerca està finançada per un consorci internacional anomenat Citrus Health Claim Initiative, format per l'Estat de Florida dels Estats Units, la filial europea de l'Associació Internacional de fabricants de sucs (AIJN) i els productors més importants de cítrics i sucs de Brasil, dins de la seua estratègia científica.

La participació dels voluntaris està oberta a inscripcions, que es poden fer a través del correu electrònic [email protected] o trucant al telèfon 636 944 723.