Trens Dignes celebra que Adif comence este dilluns les obres de modernització de la línia Barcelona-Móra la Nova

La plataforma lamenta que s'hage hagut d'arribar a «una situació límit per començar a posar fil a l'agulla»

Un cartell que reclama 'Trens Dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea.
Un cartell que reclama 'Trens Dignes' a les Terres de l'Ebre davant de l'estació de l'Aldea. | ACN
Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 18:17h
La plataforma Trens Dignes celebra que Adif comence avui dilluns les obres de modernització de la R15, la línia que unix Barcelona amb Móra la Nova i Saragossa i que travessa la Ribera d'Ebre i el Priorat. A través d'un comunicat, la plataforma ha lamentat que s'hage hagut d'arribar a "una situació límit per començar a posar fil a l'agulla". A més, l'entitat ha anunciat que manté la convocatòria d'una protesta el 4 de març a Móra la Nova per "supervisar el compliment d'estes obres, l'eliminació de les Limitacions Temporals de Velocitat (LTV)" i per denunciar "altres greuges de la línia, com els horaris tramposos que oficialitzen els retards, el tancament de l'estació de tren de Móra la Nova o les quatre hores que hi ha buides a la freqüència matinal".

La plataforma Trens Dignes ha informat que els treballs de modernització de la R15 consistiran en "renovacions de via, carril i canvis d'agulles, manteniment de les trinxeres, instal·lació de fibra òptica i millores en el sistema d'electrificació en diferents trams del recorregut". Unes obres que, segons Adif, es faran en horari nocturn per no afectar el transport de passatgers.

Davant d'esta millora, la plataforma ha reclamat que les reformes es facen amb rapidesa i ha lamentat que "s'hagen hagut de produir diversos descarrilaments i desenes d'incidències" per "començar a posar fil a l'agulla".

"Sense la pressió social, estem convençuts que no seríem on som i que no s'haurien aconseguit les millores assolides fins ara, inclosa esta que avui coneixem i que demostra que lluitar serveix", ha conclòs l'entitat a través del comunicat.