La primera nevada de l'any podria arribar esta setmana al Port

La cota de neu voltarà els 1.200 metres

Redacció
09 de gener del 2017
Actualitzat a les 22:22h
Imatge d'una de les últimes nevades a Caro.
Imatge d'una de les últimes nevades a Caro. | Isabel Miret

La nevada a Caro. Foto: Isabel Miret


La neu arribarà demà a Catalunya després d'un mes molt sec. Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, demà nevarà durant tot el dia al vessant nord del Pirineu i podria fer-ho també en les parts més altes del massís del Port i fondalades.

En general, les nevades no seran gaire intenses i això impedirà que s'acumulen grans gruixos. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, la cota de neu al Port voltarà els 1.200 metres, si bé la cota quedarà més baixa en algunes fondalades on es podran veure alguns flocs de neu.

A la Vall d'Aran la previsió és que s'amunteguen entre 20 i 40 centímetres de neu. A la resta del Pirineu, podrien oscil·lar entre els 10 i els 30 centímetres. A més, durant el matí són probables algunes precipitacions a tot el terç nord i no se'n descarten al terç oest. En aquests sectors les nevades seran minses i aïllades, i la cota de neu voltarà els 1.200 metres. En alguns punts, també podria caure alguna volva per sota dels 800 metres, però de manera aïllada.

Pel que fa a la resta del país, els núvols enterboliran el cel, especialment al terç nord, on seran més compactes. Al llarg de la tarda s'aniran dissipant, tret de l'extrem nord del Pirineu, que continuarà cobert. A les comarques de Lleida, els núvols baixos tornaran a fer acte de presència, si bé les boires seran menys espesses que les últimes setmanes. Les temperatures s'enfilaran lleugerament, però les màximes quedaran frenades a la majoria de punts del país.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta. A les Terres de l’Ebre la ens mourem entre 4 i 9 ºC. La màxima es mourà entre 10 i 15 ºC al litoral i al prelitoral.