Arrenca la commemoració del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

L'acte commemoratiu serà divendres, 13 de gener, a partir de les 20 hores, a la capella de la Cinta de la catedral de Tortosa

per Redacció, Tortosa, 5 de gener de 2017 a les 16:21 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de gener de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El proper divendres, 13 de gener, a partir de les 20 hores, a la capella de la Cinta de la catedral de Tortosa, se celebrarà l'acte commemoratiu del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, que va ser fundada este mateix dia de l'any 1617. Arran de la tradició popular que existia a la ciutat per l'aparició de la Cinta en deixar el seu cingle, un sector de fidels va decidir fundar la Confraria de Santa Maria de la Cinta, més tard convertida en Reial Arxiconfraria, amb l'orientació devocional d'aquell moment i amb la voluntat de fomentar el seu culte públic, segons ha explicat l'arxiconfraria.

En pocs anys, la Santa Cinta va convertir-se en un símbol de la ciutat, es va fer una gran capella a l'interior de la catedral i, ara fa més de 150 anys, l'Ajuntament va nomenar-la patrona de Tortosa. L'acte comptarà amb diverses lectures, com ara l'Ofici del Cíngol de Santa Maria, editat l'any 1547, que narra el que popularment es coneix com la Baixada de la Cinta, però també amb l’'ctuació del Cor de Cambra Tyrichae.


La celebració acabarà amb la interpretació de l'Himne de la Cinta. D'altra banda, el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, presidirà, diumenge, 15 de gener, la inauguració solemne de l'Any Jubilar. La celebració eclesiàstica serà a les 12 hores a la Catedral.

 

Participació