Arrenca la commemoració del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta

L'acte commemoratiu serà divendres, 13 de gener, a partir de les 20 hores, a la capella de la Cinta de la catedral de Tortosa

Redacció
05 de gener del 2017
Actualitzat a les 16:37h
Fragment del cartell de l'acte commemoratiu del 4t centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta.
Fragment del cartell de l'acte commemoratiu del 4t centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta. | Reial Arxiconfraria de la Cinta
El proper divendres, 13 de gener, a partir de les 20 hores, a la capella de la Cinta de la catedral de Tortosa, se celebrarà l'acte commemoratiu del quart centenari de la Reial Arxiconfraria de la Cinta, que va ser fundada este mateix dia de l'any 1617. Arran de la tradició popular que existia a la ciutat per l'aparició de la Cinta en deixar el seu cingle, un sector de fidels va decidir fundar la Confraria de Santa Maria de la Cinta, més tard convertida en Reial Arxiconfraria, amb l'orientació devocional d'aquell moment i amb la voluntat de fomentar el seu culte públic, segons ha explicat l'arxiconfraria.

En pocs anys, la Santa Cinta va convertir-se en un símbol de la ciutat, es va fer una gran capella a l'interior de la catedral i, ara fa més de 150 anys, l'Ajuntament va nomenar-la patrona de Tortosa. L'acte comptarà amb diverses lectures, com ara l'Ofici del Cíngol de Santa Maria, editat l'any 1547, que narra el que popularment es coneix com la Baixada de la Cinta, però també amb l’'ctuació del Cor de Cambra Tyrichae.

La celebració acabarà amb la interpretació de l'Himne de la Cinta. D'altra banda, el bisbe de Tortosa, Enrique Benavent, presidirà, diumenge, 15 de gener, la inauguració solemne de l'Any Jubilar. La celebració eclesiàstica serà a les 12 hores a la Catedral.