La Grossa de Cap d'Any es podrà comprar fins una hora abans del sorteig

El sorteig porta 25 milions distribuïts, un 7 per cent més que l'any passat | El sorteig se celebrarà a TV3 el dissabte 31 a les 12 del migdia

Redacció
30 de desembre del 2016
Actualitzat a les 10:34h

La Grossa de Cap d'Any, en una imatge d'arxiu. Foto: Josep M. Costa


La Grossa de Cap d’Any 2016 ja ha entrat en la recta final per a la celebració de la quarta edició del sorteig, que se celebrarà als estudis de TV3 el dissabte 31 a les 12 del migdia.

La principal novetat d’enguany és que es podran adquirir bitllets fins a una hora abans del sorteig, és a dir, les 11.00 del mateix dia 31, per internet, a través del web de Loteria de Catalunya, a qualsevol dels 2.000 punts de venda que actualment comercialitzen tots els productes de Loteria de Catalunya (quioscos, llibreries, bars, estancs, etc) i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal.

Pel que fa a les vendes, enguany el sorteig ja ha distribuït 25 milions d'euros, un 7 per cent més que l'any passat. estes xifres mostren una remuntada i imprimeixen optimisme en els organitzadors quan queden pocs dies per a la seua celebració. En total, han posat a la venda 34 milions d'euros (el 2013, van ser 30; i el 2014, 50; i el 2015, 40), dels quals 32 milions d'euros en bitllets en paper i 2 a través dels terminals dels punts de venda habitual i internet. A banda, el nombre de números que s'han posat a la venda són 80.000, enlloc dels 100.000.

Per la seua banda, Loteria de Catalunya facilitarà les compres d’última hora, ampliant els horaris de la seua seu a Barcelona. Les oficines d’atenció al públic, a la Gran Via de les Corts Catalanes, 639, oferiran horari ininterromput de 8:30 hores a 18 hores els dies 28, 29 i 30. També vendran bitllets fins a les 11 hores del mateix dia del sorteig.
 
Enguany, la gala estarà conduïda per Marta Carreras i Oriol Soler, col·laboradors del programa Divendres, i produïda per El Terrat. Els encarregats d’extreure del segon al cinquè premi seran quatre “padrins” coneguts de l’àmbit de l’esport i la cultura catalanes, el noms dels quals es donaran a conèixer el mateix dia del sorteig. Pel que fa al primer premi de la Grossa 2016, la mà innocent serà Pere Espunya Galera, veí de Sarrià de Ter, guanyador del sorteig on-line "Compra a loteriadecatalunya.cat i reparteix tu la sort del sorteig".
 
Durant el programa, també s’oferirà un premi addicional d’un telèfon mòbil d’última generació, al qual podran optar tots els espectadors, tinguin o no bitllets de la Grossa, i que endevinin la terminació del primer premi, la Grossa.

Cobrament dels premis
 
Els premis es podran cobrar durant els 90 dies després de la data del sorteig, és a dir, fins al 31 de març del 2017, a qualsevol oficina de Caixabank, o bé a la seu de Loteria de Catalunya, a la Gran Via 639, de Barcelona. Els números que s’hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d’on es van adquirir els bitllets.
 
Els premis de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda habituals que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguen instal·lat el terminal.
 
Per cobrar els premis s’haurà de presentar el bitllet original de la Grossa Cap d’Any. Igualment, tota la informació sobre el cobrament estarà disponible a loteriadecatalunya.cat.