Iniciativa per incorporar 20 joves desocupats al món agrícola al Baix Ebre

El Consell Comarcal formarà els joves en emprenedoria agrícola, tecnologies de la informació i carretons elevadors

Presentació del projecte, este matí a l'ajuntament de Tortosa.
Presentació del projecte, este matí a l'ajuntament de Tortosa. | Cedida
Redacció
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:28h
El Consell Comarcal del Baix Ebre intervindrà este proper 2017 al costat d'altres institucions i entitats de la comarca en el projecte Pagesia jove: treball i territori, un programa transversal del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), coordinat per l'Ajuntament de Tortosa, que té l'objectiu d'incorporar al món de la pagesia 20 joves beneficiaris de la Garantia Juvenil.
 
El projecte partix d’un pressupost de 182.000 € subvencionats pel departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc dels Projectes Singulars, que suposen el finançament de projectes que aborden la inserció o el retorn al sistema educatiu de joves inscrits al registre de Garantia Juvenil des de vessants, metodologies i/o models d’intervenció que no tenen cabuda en els programes que s’impulsen des del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya. D’altra banda, esta línia de subvencions públiques preveu la sol·licitud agrupada per més d’una entitat per desenvolupar conjuntament les accions que comporta el programa.

Així, pretén formar joves desocupats, que no tenen cap tipus de formació professional, incorporar-los al món agrícola del Baix Ebre i, a la vegada, combatre el progressiu envelliment que incidix en la pagesia comarcal, afectada per una manca de relleu generacional.
 
El projecte es desenvoluparà durant el 2017 conjuntament entre el Consell Comarcal del Baix Ebre, UGT Terres de l’Ebre, IDFO, Grup Esplai Blanquerna, el COPATE i l’Ajuntament de Tortosa que alhora actuarà com a entitat coordinadora. Es planteja impulsar un itinerari personalitzat per cadascuna de les 20 persones joves participants que contempli accions de tutorització, d’assessorament, d’orientació, de formació en habilitats socials i d’inserció. Així com també accions formatives en competències professionals de l’àmbit de l'agricultura sostenible, i d'altres àmbits vinculats al sector agroalimentari: kit emprenedoria agrària, TIC’s, curs auxiliar de magatzem, curs carretó, curs fitosanitaris, curs manipulador d’aliments, curs de riscos laborals agrari i curs de motoserra.