La Banda de Tortosa enceta una programació especial pel 75è aniversari

El concert d'Any Nou, divendres vinent, és el tret de sortida a un programa de 25 concerts

Redacció
28 de desembre del 2016
Actualitzat el 29 de desembre a les 15:59h
Banda Municipal de Música de Tortosa.
Banda Municipal de Música de Tortosa. | Cedida
El concert d'Any Nou que farà la Banda Municipal de Música de Tortosa el proper divendres 30 de desembre (22.30 h) al teatre auditori Felip Pedrell enceta una programació especial d'un any de durada per celebrar els 75 anys des de la fundació de l'entitat. Durant els propers mesos, els més de 60 músics que integren la formació participaran en 25 concerts. 

En el concert de divendres es presentarà també el logotip commemoratiu. Durant l'any, a part dels concerts habituals de primavera, de Santa Cecília o els de festes, la Banda n'ha programat de nous, com un de didàctic per a escolars de primària o un altre a benefici del Banc d'Aliments. També actuaran per primera vegada a la Mostra de Jazz i participaran en el concert de cloenda de les festes de la Cinta. Al mes de novembre està previst un concert en què es convidarà a exdirectors i exmúsics de la formació musical. El director de la Banda ha recordat que durant els 75 anys de vida de l'entitat han passat 10 directors i un nombre indeterminat de músics. Actualment n'hi ha més de 60. El més veterà és Tomàs Colomé, amb 75 anys i 55 anys tocant a la Banda. Joan Josep Grau ha recordat que els inicis de la formació van passar per concerts, sobretot de música clàssica i sarsuela de grans compositors, amb adaptacions del Mestre Monclús. Als anys 70 i 80 es va introduir un repertori més específic de música de banda, que s'ha anat combinant fins ara amb adaptacions de peces més actuals. Com a exemple, el Tribut a Queen que es va fer recentment i que va omplir el teatre auditori Felip Pedrell, fins al punt d'haver de programar dues sessions mes per al proper mes de febrer. 

En este sentit, la regidora de Cultura ha apuntat que una de les virtuts de la Banda és el camí obert a la recerca de nous públics, joves sobretot. Finalment, ha avançat que s'està treballant en la recerca d'informació històrica sobre els 75 anys de la Banda i ha agraït el suport de la Diputació de Tarragona i del departament de Cultura de la Generalitat.