Aparicio dimitix com a conseller comarcal de la Ribera d'Ebre

Dixa el relleu a la seua companya de partit Montse Latorre, de Móra d’Ebre

Aparicio dixa les seues competències com a conseller comarcal.
Aparicio dixa les seues competències com a conseller comarcal. | Cedida
Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:19h
L’ex alcalde de Riba-roja d’Ebre i actual regidor per Progrés Municipal José Luís Aparicio Escorza ha presentat la seua dimissió com a conseller comarcal de la Ribera d'Ebre, dixant el relleu a la seua companya de partit Montse Latorre, de Móra d’Ebre, tal com estava pactat dins de la seua formació.

Segons explica una nota de premsa de l’Ajuntament de Riba-roja, en el seu discurs de comiat al ple comarcal, el passat 20 de desembre, Aparicio va encoratjar els membres de l'ens a "anar tots a l'una” i va remarcar que el president o presidenta ha de ser "el líder de la llista més votada o la persona més ben capacitada", però a la vegada va insistir que cal que "tots treballen junts per la Ribera d'Ebre, amb consens i diàleg".

La presidenta Gemma Carim, per la seva banda, li va agrair els anys de dedicació al servei del seu municipi, Riba-roja d'Ebre, i de la comarca.

Llarga trajectòria política i sindical
José Luís Aparicio acumula una llarga experiència política i sindical que va començar el 1976 com a fundador de la Federació de Transports i Sindicat Ferroviari Estatal, d'Aragó i de Tarragona. També va ser, l'any 1977, primer secretari de la UGT a la demarcació de Tarragona.

De Riba-roja d'Ebre n'ha estat alcalde durant més de vint anys, entre el 1983 i el 1995 i també entre el 1999 i el 2011. En altres períodes ha format part del consistori des de l'oposició. Actualment és portaveu del grup municipal Progrés per Riba-roja d’Ebre (PM) i cap de l'oposició.

Al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre en va ser conseller constituent, el 1988, i en tres períodes diferents també va ser diputat provincial. A més, també va ser portaveu de la Coordinadora de municipis nuclears, o portaveu dels municipis catalans de l'Ebre en la Comissió de desembassament del pantà de Riba-roja a la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE).

Després de la dimissió d'Aparicio al Consell Comarcal hi queda només un altre riba-rojà, l'alcalde del municipi, Antonio Suárez, que a la vegada també és director territorial de Territori i Sostenibilitat a les Terres de l'Ebre.