VÍDEO | Litterarum felicita les festes nadalenques amb un videopoema inspirat en el text 'Dinar de Nadal'

La felicitació, basada en el poema de Jordi Llavina, també vol desitjar un bon any 2017, en el qual la fira celebrarà 10 anys de vida

Redacció
27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:22h
1200_1482832005play_1482831968
1200_1482832005play_1482831968
Litterarum, Fira d'Espectacles Literaris de Móra d'Ebre és a les portes de la que serà la seua desena edició. Per això, com a iniciativa especial, ha impulsat la producció d'un videopoema per felicitar les festes de Nadal als seus seguidors i desitjar un bon any 2017, en el qual celebrarà 10 anys de vida. 

L'audiovisual ha estat inspirat en un fragment del poema Dinar de Nadal de l'escriptor Jordi Llavina (Gelida, 1968) i s'està difonen a través de les xarxes socials. Dinar de Nadal és un emotiu poema que posa el focus, a través de la protagonista, la Laia, en el buit que dixen aquelles persones que ja no hi són als dinars familiars de Nadal. "Els esperits com tu no fan mai tard, hi són a perpetuïtat. És el primer Nadal que no hi ets, Laia. És el primer Nadal que ets puntual", diu un fragment del text. 

El videopoema, de poc més d'un minut de durada, ha comptat amb la participació especial del mateix Jordi Llavina, que a banda de cedir el poema també hi participa com a actor, juntament amb la seua filla actriu, Cesca Castellví Llavina, i diversos membres del Grup Teatral Móra d'Ebre. 

Com a fira d'espectacles organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Litterarum ha volgut prendre com a referència un dels millor poetes de la nostra literatura, amb una sensibilitat especial per les dates nadalenques, i Móra d'Ebre com a plató, amb escenes enregistrades íntegrament a l'allotjament rural Ca la Maria. 

"Este 2017, Litterarum arribarà a la seua desena edició. Per això hem pensat que seria un gest especialment bonic, per a tota la gent que tenim al costat durant estos anys i, per extensió, tots els qui s'estimen la literatura catalana, felicitar les festes nadalenques d'una manera diferent, alhora que fent-ho també apropem la literatura que es fa al nostre país a un públic més ampli, a través d'un llenguatge com és l'audiovisual", apunta el director de Litterarum, Albert Pujol. 

La direcció i la producció tècnica del videopoema ha anat a càrrec d'Emanuel Munteanu, de Millennials Films, que des de l'any 2015 realitza materials audiovisuals de Litterarum i la Fira del Llibre Ebrenc. El 2017, Litterarum se celebrarà els dies 26, 27 i 28 de maig a Móra d'Ebre, coincidint un any més amb la Fira del Llibre Ebrenc.