Un conductor drogat provoca la mort de dos joves a la carretera N-340 a Amposta

Les víctimes mortals, de 18 i 15 anys, viatjaven en una motocicleta que ha xocat amb una furgoneta que ha envaït el seu carril, segons Trànsit i els Mossos | El conductor de la furgoneta ha estat detingut acusat de dos homicidis imprudents

Furgoneta accidentada, amb una part del davant malmesa per la topada amb una motocicleta, carregada dalt de la grua a l'N-340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià.
Furgoneta accidentada, amb una part del davant malmesa per la topada amb una motocicleta, carregada dalt de la grua a l'N-340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, al Montsià. | ACN / A. Mayor
S.C./M.C./S.B.
22 de desembre del 2016
Actualitzat el 23 de desembre a les 10:23h
Dos joves morts i un conductor detingut per positiu de cocaïna és el tràgic balanç de l'accident d'aquesta tarda a l'N-340 a Amposta entre una furgoneta i una motocicleta. 

Poc després de dos quarts de tres del migdia s'ha produït un sinistre a l'N-340 on s'han vist implicats una furgoneta i una moto. Segons les primeres informacions dels Mossos, una furgoneta ha envaït el sentit contrari i ha xocat frontalment contra la motocicleta amb dos ocupants.
 
Al lloc de l’accident, la policia catalana ha realitzat la prova d’alcoholèmia i drogues al conductor de la furgoneta, la qual ha donat un resultat positiu per consum de cocaïna. Per aquest motiu l’home ha acabat detingut com a presumpte autor de dos homicidis per imprudència. Es tracta d'un veí de Barcelona de 50 anys que en les properes hores passarà a disposició judicial al jutjat d'Amposta.
 
Els dos ocupants de la motocicleta han acabat morint a l'hospital. Les víctimes són el conductor, M.C.F. de 18 anys i veí de Masdenverge, i l’acompanyant, una noia de 15, veïna d'Amposta. Tots dos estudiaven a l'institut de Tecnificació d'Amposta, que ha convocat un minut de silenci este divendres a les 12 hores. 

La noia, a més jugava a l'equip juvenil d'handbol de la ciutat. En un primer moment el noi havia estat evacuat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona amb l'helicòpter medicalitzat del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), mentre que la noia ha estat traslladada en ambulància a l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El sinistre ha ocasionat una forta commoció tant a Masdenverge com a Amposta. L'alcalde ampostí Adam Tomàs ha afirmat que "quan algú ens deixa de forma sobtada és sempre traumàtic però si això passa amb gent molt jove, llavors es converteix en quelcom duríssim". Tomàs ha traslladt el seu condol i tot seu suport com a alcalde d'Amposta i en nom del consistori, als familiars i amics dels dos joves: "Ha estat un cop molt dur per a la nostra ciutat, el poble de Masdenverge i les entitats esportives a les que pertanyen, a l'igual que per a l'Institut de Tecnificació esportiva de les Terres de l'Ebre".
 
Pel que fa al conductor de la furgoneta, ha resultat il·lès i Agents dels Mossos d’Esquadra de Trànsit de Terres de l’Ebre han detingut un home de 50 anys, de nacionalitat espanyola, veí de Barcelona, com a presumpte autor de dos delictes d’homicidi imprudent. Al lloc de l’accident, els mossos han realitzat la prova d’alcoholèmia i drogues al conductor de la furgoneta, la qual ha donat un resultat positiu per consum de cocaïna. Per aquest motiu l’home ha acabat detingut com a presumpte autor de dos homicidis per imprudència.
 
El detingut passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Amposta.
 
Arran del sinistre s’han activat tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, quatre dotacions dels Bombers de la Generalitat i tres ambulàncies i un helicòpter medicalitzat del Sistema d’Emergències Mèdiques. Quant a l’afectació viària, s’ha habilitat pas alternatiu.
 
El Servei Català de Trànsit recorda que el SIAVT (Servei d'Informació i Atenció a les Víctimes de Trànsit) es troba a disposició dels familiars i afectats per sinistres de trànsit els 365 dies de l’any per oferir-los un servei d'orientació i informació sobre els tràmits després del sinistre, conèixer els recursos existents, rebre informació sobre els drets que els reconeix la legislació vigent i el suport psicològic davant d’un sinistre de trànsit. S'hi pot contactar mitjançant el telèfon gratuït 900 100 268.