Els rapitencs decidiran gairebé la meitat de la inversió prevista en els pressupostos del 2017

L'Ajuntament preveu 224.000 euros d'inversió, 100.000 dels quals es concretaran a través de la participació ciutadana

Redacció
21 de desembre del 2016
Actualitzat a les 20:54h
Vista aèria d'una part de La Ràpita.
Vista aèria d'una part de La Ràpita. | Sergi Aznar
L'Ajuntament de la Ràpita sotmetrà a aprovació, en el ple de demà dijous, els pressupostos per a l'any 2017. L'import total, tant de despeses com d'ingressos, ascendix a la quantitat de 11.150.000 euros, similar a la de l'any passat. Es tracta d'uns pressupostos en els que per primera vegada a la Ràpita, l'equip de govern introduix un mecanisme de participació ciutadana com son els pressupostos participatius, de manera que serà la ciutadania la que escollirà a què es destina pràcticament la meitat de la inversió prevista per a l'any vinent, segons ha informat el consistori en una nota de premsa.

Així, el veïnat decidirà, entre un ventall d'actuacions que es concretaran properament, en què vol invertir 100.000 euros del total de 224.000 de què consta el capítol d'inversions per al 2017. És una acció més que s'emmarca en la política de democràcia participativa que l'equip de govern vol imprimir a la seua tasca al front de l'Ajuntament. "En esta legislatura estem decidits a què la gent del nostre municipi no només participe una vegada cada quatre anys en la gestió municipal sinó que intentarem posar oportunitats per tal que s'implique cada vegada més en la gestió de les coses publiques", afirma el regidor d'Hisenda, Albert Salvadó. En esta línia, destaca que "després de la consulta sobre els usos dels locals dels baixos del Parc de Garbí i de la participació de nombrosos agents locals en el procés d'elaboració del Pla de Desenvolupament Local, ara seguim primant la participació pública per anar construint el model de poble que entre tots vulguem", ha apuntat.

Pel que fa a la resta de la despesa, es produix un increment en el capítol de personal degut a la necessitat d'adaptar la plantilla de personal als imperatius legals i preveient que al llarg d'este exercici pressupostari es pugue aprovar una nova relació de llocs de treball que atengue les necessitats de la corporació.

En conjunt els pressupostos del 2017, en la línia de l'últim any, són uns "pressupostos de contenció que volen equilibrar la despesa a partir d'un ajustament el més real possible dels ingressos i mantenint la reducció de la pressió fiscal aplicada l'any passat", segons han explicat.

A més, "permetran reduir encara més la ràtio d'endeutament de l'Ajuntament, per situar-lo en un 18%, molt lluny dels 110% que permet la llei com a topall màxim", ha apuntat Salvadó. Així, l'actual executiu ha passat d'un 39,67% d'endeutament fa dos anys, a la meitat, segons han informat.