L'hivern arriba avui acompanyat de bon temps a tot Catalunya

L'estació més freda de l'any ha començat a les 11:44 hores

A les nits, les temperatures baixaran i les glaçades seran una constant.
A les nits, les temperatures baixaran i les glaçades seran una constant. | Adrià Costa
Redacció
21 de desembre del 2016
Actualitzat a la 13:12h
L'hivern comença oficialment avui. La tardor ha acabat exactament quan faltava un minut per tres quarts de 12 del migdia, moment en què hem donat el tret de sortida oficialment a l'estació més freda de l'any. Tot i això, pels propers dies no s'espera un temps especialment gèlid i les previsions apunten que el sol predominarà durant les hores centrals del dia.

L'inici de l'hivern, que s'allargarà fins el proper 20 de març, coincideix amb el solstici d'hivern, el dia més curt de l'any. Avui el sol ha sortit quan faltaven dos minuts per un quart de 9 del matí i es pondrà poc abans de dos quarts de sis. En total, per tant, poc més de 10 hores de llum solar.

Avui encara hi haurà alguns núvols repartits pel país, especialment a les Terres de l'Ebre, on també podrien descarregar algun ruixat. A partir de demà, però, el sol anirà guanyat terreny a tot Catalunya i les nuvolades només es resistiran a marxar d'alguns punts del Pirineu. De fet, el cap de setmana vinent estarà marcat pel bon temps, i els termòmetres s'enfilaran. A la costa, les màximes podrien fregar els 16 graus. Tant per Nadal com per Sant Esteve la meteorologia respectarà les festes.