L'ampostí Jacinto Romaní, premiat amb la medalla al treball President Macià que atorga la Generalitat

El guardó és un reconeixement per les qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball | La cerimònia de lliurament serà demà al vespre, al palau de la Generalitat

Façana del Palau de la Generalitat.
Façana del Palau de la Generalitat. | Adrià Costa
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:06h
L'ampostí Jacinto Romaní Serra serà guardonat, demà dimecres, amb la medalla al treball President Macià, per part de la Conselleria de Treball de la Generalitat. En la seua trajectòria empresarial, Romaní, de 78 anys, ha destacat com a administrador solidari de l'empresa Espai Kowo Amposta SL i administrador únic de l'empresa ampostina Grúas Romaní SA i de la moranovenca Grues Ribera d'Ebre SL.

El guardó, que serà concedit al palau de la Generalitat, s'atorga com a reconeixement a aquelles persones que hagen destacat per les seues qualitats o mèrits personals o pels serveis prestats en benefici dels interessos generals, dins del món del treball.

Estos guardons, creats l'any 1938, reconeixen treballadors i empreses pels seus mèrits laborals i la seua contribució a l'impuls de l'economia catalana. També són un reconeixement als que s'han distingit per la dedicació, la constància i l'esperit d'iniciativa en el treball, i a les empreses i entitats que han adoptat millores i iniciatives de progrés en l'ordre laboral.
  
La cerimònia de lliurament tindrà lloc a les 20 hores, al saló de Sant Jordi del palau de la Generalitat. Començarà amb la lectura del decret de concessió dels guardons per part de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies i, tot seguit, el president Puigdemont entregarà els reconeixements als premiats, acompanyat de la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. A continuació, Alfons Labrador i Àngels Seix parlaran en nom de tots els guardonats i, finalment, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, clourà l'acte.

Medalla i placa al treball President Macià 
La Medalla i la placa al treball President Macià 2016 enguany s'han atorgat a quinze persones i a quatre empreses i entitats amb seu a Catalunya. Entre les persones distingides amb les medalles al treball també hi figura Eusebi Cima, expresident de les patronals Cecot i Fepime i actual president del Consorci Sanitari de Terrassa. El joier Tomàs Palos; la presidenta del patronat de la Fundació MAP, Casilda Gómez de la Peña, i Lourdes Beneria, catedràtica emèrita de la Universitat Cornell de Nova York.

Les medalles també han reconegut a Josep Vidal (Aplicacions Mecàniques Vidal); Antonio Victoriano Molina, treballador de Prosegur; la secretària general de Càritas Diocesana de Barcelona, Montserrat Padilla; els sindicalistes Felipe Barrera (UGT) i Alfons Labrador (CCOO); el president de la Fundació Laboral de la Construcció, Joan Santaulària; el viticultor Pere Albà; el president de la delegació de la patronal Pimec al Vallès Oriental, Vicenç Paituvi; el pastisser Joan Turull, i el mestre i historiador Vicenç Navarro.

Les plaques al treball President Macià d'enguany distingixen Cellers Domenys i Secció de Crèdit; l'empresa d'estratègies per a projectes de dinamització local Ontanyanes; la cooperativa promotora de mitjans audiovisuals Drac Màgic, i Destil·leries Bosch.