El PSC denuncia que la inversió de la Generalitat a l'Ebre «ha caigut un 79%»

Els socialistes recorden que el 2010, amb el PSC al Govern, les inversions van arribar als gairebé 119 milions d’euros al territori

La construcció de Lo Passador entre Deltebre i Sant Jaume és una de les inversions emblemàtiques del Govern Tripartit.
La construcció de Lo Passador entre Deltebre i Sant Jaume és una de les inversions emblemàtiques del Govern Tripartit. | Foto d'Arxiu
Redacció
20 de desembre del 2016
Actualitzat a les 11:39h
Els diputats per la demarcació de Tarragona del PSC, Carles Castillo i Rosa Maria Ibarra, denuncien "la caiguda en picat de les inversions de la Generalitat a les comarques ebrenques".

"Parlem d’una realitat realment escandalosa: a l’any 2010, amb Govern catalanista i de progrés, les inversions van arribar als quasi 119 milions d’euros per les Terres de l’Ebre. I què ens trobem ara? Que amb els pressupostos presentats pel vicepresident Junqueras les inversions a l’Ebre es redueixen a uns raquítics 24 milions i mig d’euros. Ras i curt, les inversions de la Generalitat destinades a les quatre comarques ebrenques s’han reduït un 79% d’ençà el 2010", asseguren.

Els diputats socialistes han lamenten que les comarques ebrenques tenen "el trist rècord" de tenir la comarca de tot el país on aquesta desinversió objectiva és més acusada. Es tracta de la comarca de la Terra Alta "on la desinversió ha assolit un percentatge infame del 95%", manifesten.

"Demanem als diputats tarragonins i ebrencs dels grups de Junts pel Sí i de la CUP que no avalin amb el seu vot uns pressupostos tan lesius pel territori que representen al Parlament. No demanem res extraordinari sinó quelcom d’estricte sentit comú i de coherència. En efecte, els mateixos grups que volen aprovar aquests pressupostos es passen el dia parlant de patriotisme i d’equilibri territorial", etziben en un dur comunicat.
 
Segons ambdós diputats socialistes "no valen excuses emparant-se amb què la situació econòmica de la Generalitat és la que és". Davant d’aquesta realitat "tan lamentable" el grup socialista ha anunciat que presentarà una bateria d’esmenes a estes pressupostos per aconseguir incloure les inversions "que necessita el territori amb més urgència i que han estat oblidades pels redactors d’aquest projecte de pressupostos", conclouen.