L'IRTA participa en un projecte internacional per millorar la producció de larves de peixos

L'ens treballarà dins de la xarxa internacional CYTED LARVAplus per l'intercanvi de coneixements i experiències en aqüicultura

Foto d'arxiu d'exemplars de peixos.
Foto d'arxiu d'exemplars de peixos. | Domènec Llop
ACN
16 de desembre del 2016
Actualitzat a les 19:41h
L'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) participarà en un projecte internacional dedicat a definir una estratègia de desenvolupament i millora de la producció de larves de peixos. En la proposta seleccionada per la convocatòria CYTED 2016 hi participen vuit empreses, nou universitats i sis centres d'investigació de l'Estat espanyol, Portugal, Brasil, Costa Rica, Xile, Argentina, Mèxic i Perú.

La xarxa CYTED LARVAplus, de la qual forma part l'IRTA, aspira a generar un espai d'intercanvi de coneixements i experiència per al desenvolupament de l'aqüicultura iberoamericana i, particularment, la producció d'alevins i peixos, amb l'objectiu de donar un impuls cientificotecnològic a la competitivitat empresarial així com al creixement sostenible del sector.

Les espècies incloses han estat identificades pels socis de la xarxa i representen les actuals tendències del sector aqüícola iberoamericà. En el cas de l'Estat espanyol i Portugal, concretament, són la cerviola, el corball i el llobarro.